Karl Atle og Ole Johnny Johnsen i skøytegruppa til BUL var på plass for å ta i mot den etterlengtende maskinen som kan høvle vekk ujevnheter etter vanning og islegging, slik at forholdene blir ekstra gode for konkurranse, blant annet under Barentsmesterskapet i midten av mars.

NAF-bilen sørget for at maskinen «landet» trygt på Nornett stadion, der også en nederlandsk ekspert var på plass for å yte service og opplæring

– Vi har en sponsoravtale med hollandske Imbema som sender isprepareringsmaskinen til Alta. Vi får låne den de tre neste sesongene, sier styremedlem Elisabeth Andersen i BUL, men legger ikke skjul på at drømmen vil være å kjøpe den på sikt.

– Det er penger vi ikke har i en liten klubb, men det hadde vært fantastisk om maskinen kunne blitt her etter tre år, medgir Andersen.

Hun er svært takknemlig for håndsrekningen fra Nederland og NAF som stilte med ramp for at maskinen fikk en trygg ferd fra trailer til isen. Fra før av har elevene til Leif Helge Henriksen på Alta videregående skole bygget en garasje som gjør at den finstemte maskinen får skydd for vær og vind.

– Det er ganske enkelt helt fantastisk med så mye hjelp og støtte, sier Andersen overveldet.

Hun forteller at skøytebanen i Bossekop er helt flott for aktivitet, men når det kommer til konkurranse krever det et helt annet nivå.

– Vi har påtatt oss Barentskampen som har 15-årsjubileum i år, så da er det utrolig flott at maskinen er kommet.

– En traktor kan sørge for vann og islegging, men maskinen vil ta seg av ujevnhetene, forklarer Andersen. Barentskampen går av stabelen 12 og 13. mars.