De politiske partiene i Alta har lyttet til misnøyen og irritasjonen med at kommunen ville øke prisene på P-kortene i Alta sentrum med 40 til 67 prosent, for å hente inn etterslep og påstått merverdi. Under behandlingen i hovedutvalget for næring, drift og miljø mandag, fremmet opposisjonen ved Frp, Høyre og Venstre forslag om at prisen bare skal øke med 4%.

– Det er naturlig at prisene på parkeringskort i Alta sentrum justeres i takt med prisstigningen i samfunnet for øvrig. Den prisstigningen som er foreslått fra administrasjonen betyr en økning i parkeringskostnadene fra 40 til 67 %. Det er uakseptabelt, heter det i forslaget fra de tre partiene.

Forslaget fikk fire stemmer, og ble dermed nedstemt. Forslaget fra posisjonen ved Ap, MDG og SV, som ble vedtatt med fem stemmer, har denne ordlyden:

– P4, P5, P7 og P9 behandles alle på samme grunnlag med utgangspunkt i dagens pris på 5.772 kroner. Alle disse økes med 19 % til 6.868 kroner.

Opposisjonens forslag har en prisøkning på bare 228 kroner. For områdene P4, P5 og P9 betyr ulikheten i politikk at alle med P-kort må betale 868 kroner mer årlig, i forhold til om opposisjonen hadde fått viljen sin.

For området P7, mellom Scandic og E6, som er billigst i dag, ville prisøkningen med de blågrønnes forslag vært på bare 223 kroner, mens den med de rød-gul-grønnes forslag blir på 2091 kroner.

Parkeringsplassen ved helsesenteret, P6, får en prisøkning fra 10.212 til 12.152 kroner med den vedtatte 19 prosent-økningen.

I samme møte lot politikerne være å innfri administrasjonens ønske om å styrke kontrollaktiviteten i parkeringsavdelingen med to stillinger. Etter forslag fra Venstre, utfordrer politikerne administrasjonen på å finne flere digitale løsninger, i stedet for å bruke like mye tid på manuell sjekk som i dag.

– Alta kommune organiserer kontrollvirksomheten ut fra dagens bemanningssituasjon, pluss en stilling. Det søkes etter tekniske/IKT-løsninger som gjør kontrolltida mer effektiv pr bil, heter det i det enestemmige vedtaket.