Ved to anledninger de siste dagene har det forsvunnet til sammen tre snøscootere fra Ski-Doo Senteret på Kronstad.

Begge tyveriene av er dokumentert på videoovervåkingen, men å kjenne igjen folk som maskerer seg er ikke bare, bare.

Tyvene var ikke snauere enn at de hadde med seg sin egen bensinkanne, får Altaposten opplyst.

– Vi  prioriterer denne saken og har to patruljer ute på leting, sa politioverbetjent Svein Erling Mikalsen, etterforskningsleder ved Alta-politiet mandag formiddag.

Skjøv vekk en

Tyven som stakk av med en Polaris søndag morgen var ingen svekling. En tung snøscooter av typen Bearcat sto i veien for den «ønskede modellen».

– Vi ser på videoen at tyven løfter opp den scooteren som sto i veien, og så skyver han den bare forover på styrejernene, slik at det skal bli plass til å kjøre frem med en annen scooter, som han stikker av med. Dette skjedde søndag morgen, sa Geir Ove Aleksandersen ved Ski-Doo Senteret til Altaposten.

Hadde egen kanne

– Sporene etter de to scooterne som ble stjålet på morgenen mandag, gikk fra Ski-doosenteret og forbi TK Motor og trolig oppover mot Tverrelva. Politiet startet etter sporene. Her ble altså to scootere stjålet, den ene ble hengt på slep etter den første, forteller Aleksandersen.

Først har tyven tatt seg tid til å fylle bensin av egen kanne, som han hadde med, og som ble satt igjen inne i mellom rekken av scootere.

– Vi har et par patruljer ute, men jeg er litt usikker på hvor saken står akkurat nå. Hvis det er noen som har tips i saken, eller har hørt noe eller sett noe på søndags morgen og på morgenen i dag, så er vi interessert i tips fra publikum, sa Svein Erling Mikalsen.

Den ene scooteren ble mandag formiddag funnet igjen, etter et uhell på Aronnes.