Med hjelp fra både familie, venner og kjente har «byggingeniør» Tom Egil Olsen fått samlet inn de rundt 1200 melkekartongene som måtte til for å lage en skikkelig igloo i hagen.

To års planlegging og nærmere 70 timer byggetid har gått med for å få reist iglooen:

– Halvveis ute i prosjektet tenkte jeg nok: «Det her kommer aldri til å gå». Man møter jo på mange utfordringer med at det er for kaldt og isen sprekker, for varmt og isen begynner å tine. I tillegg har det jo gått vanvittig mye tid til prosjektet.

– Hvor lenge har dere holdt på?

– Vi starta med å fryse melkekartongene i desember, og begynte byggingen i romjula, før vi ble ferdige nå i helga. Så det er klart det har vært et flott prosjekt for meg og gutten – et ordentlig far-og-sønn-prosjekt.

– Hva synes folk om resultatet?

– Mange er nok overrasket, og har vært nysgjerrige på hva melkekartongene skulle brukes til. Men det har gått fort med «likes» på Facebook etter at jeg la ut bildet, så en håper jo at det kan være til inspirasjon for andre, sier Olsen.

Innflyttingsklart

Olsen forsikrer om at det er lunt og fint på innsiden av igloen.

– Her er det bare å legge på reinskinn, så er alt klart. Guttungen på ni var i alle fall innstilt på at neste gang skulle han overnatte her, avslutter Olsen med.