Nå vil han mette enda flere.

– Etterspørselen er stor, men skal vi kunne ta toppene på kveldene, satse mer på catering og doble lunsjmenyen så må vi ha mer plass. Sammen med Amfi jobber jeg med å få mer plass i senteret, slik at vi både får større kjøkken og bord til 45 gjester til, forteller Paulsen.

Fra pizza til minus

Alta stiftet første gang bekjentskap med matgründeren da han med brask og bram kom over fjellet fra Hammerfest for å starte Peppes Pizza i Amfi i 2009. Pizzarestauranten var en suksess fra første dag, men Paulsen og hans kompanjong, restaurantbaron Alf Mangor Johannessen fra Bodø, var ikke mett. I 2013 åpnet de restauranten Du verden matbar i motsatt ende av senteret, en à la carte-restaurant som ikke konkurrerte direkte med Peppes.

Det gikk dårlig. Veldig dårlig, faktisk.

– Bare i løpet av de første seks, sju månedene tapte vi 1,6 millioner kroner. Det var altfor tungt for meg å drive Peppes og Du verden samtidig. Vi ble derfor enige om at jeg skulle selge meg ut av Peppes og avslutte mitt engasjement der, og heller overta Du verden på heltid og gjøre restauranten til franchiseavdeling. Etter at vi tok dette grepet, begynte det å gå bedre, beskriver Paulsen.

Millionoverskudd

Konseptet til «Du verden matbar» er lokal og arktisk mat, mye sjømat og lunsjer – såkalt «casual dining». Stedet er blitt populært, både på grunn av maten og den lune, fine stemningen i restaurantlokalet, som har fått mye skryt. At konkurrenten Alfa Omega begynte å miste grepet om kundene parallelt med at Paulsen tok grep og ble mer hands on, ga Du verden et nødvendig løft da det var som aller tøffest:

  • I 2014 omsatte restauranten for 10,5 millioner og hadde et driftsresultat på 334.000 kr.

  • I 2015 omsatte restauranten for 14,5 millioner og hadde et driftsresultat på 1,4 mill. kr.

– Vi satte oss hårete mål i 2014, og det er artig å se at vi har nådd målene.

– Hvordan forklarer du den bratte veksten?

– Jeg har vært heldig med veldig dyktige ansatte; jeg har flinke kokker, servitører og ledere. I tillegg har vi fått «satt» drifta, vi har sett hva markedet etterspør og luket ut det som ikke går, forteller Paulsen.

Hjelp i Bodø

AMJ-gruppen i Bodø har tre restauranter med Du verden-konseptet; i Svolvær, Hammerfest og Alta. Bare i Alta er det franchise.

– Å være en del av dette konseptet er svært verdifullt. Tidligere landslagskokk Roy Magne Berglund er i AMJ-systemet, og han har vi samarbeidet mye med. Han er arkitekten bak menyen, forteller Paulsen.

Drar du innom alle de tre restaurantene så vil du finne mange retter som går igjen, mens noen er særegne for stedet. I tillegg til å ha Du verden-konseptet, driver AMJ Management AS i Bodø alle Peppes-restaurantene i Nord-Norge, utenom Tromsø, og er inne i rundt 20 ulike restauranter i landsdelen.

– I AMJ-systemet får jeg den bistanden jeg etterspør, der fins det kompetanse på det meste og gruppen har et bredt nettverk som jeg kan benytte, forklarer Paulsen.

KOSELIG MATPAUSE: Jessie Lien og Jorunn Oppheim, som vi traff under en lunsj forleden, har bare godord om Du verden matbar. – De har god mat, koselig interiør, hyggelig betjenting og fin stemning, samstemmer damene. Foto: Vidar Kristensen