Våre lærerstudenter er mer fornøyde enn ellers i landet, viser ferske resultater fra Studiebarometeret for 2015.

Studentene det gjelder er dem som tar master i lærerutdanning, første til sjuende trinn ved UiT i Alta.

Valg og trivsel

– Vi er stolt av å kunne tilby landets ledende lærerutdanning i Alta, sier Lisbeth Arntzen, Universitetsskolekoordinator ved Institutt for lærerutdanning og pedagogikk.

– Ikke bare er det høy kvalitet og mye praksis, men studentene trives med valg av studiet, og det er viktig. Dette er svært gode resultater som vi kan ta med oss inn i oppstarten for master i lærerutdanning 5.-10. trinn i Alta høsten 2016, sier hun.

Motivasjon på topp

Andelen studenter som i Alta besvarte spørreskjemaets 100 spørsmål, var på hundre prosent. De ble blant annet spurt om synspunkter på studie- og læringsmiljø, på undervisning og veiledning, og på læringsutbytte og arbeidslivsrelevans. I tillegg besvarte studentene spørsmål om motivasjon, studieinnsats og forventninger.

Hvert år

– At våre studenter også har en bedre score på eksamen enn landsgjennomsnittet, kan tyde på at våre studenter opplever å være bedre forberedt gjennom å ha hatt en god og praksisnær undervisning, sier Arntzen.

Spørreskjemaet blir hvert år delt ut til et kull på hver utdanning, og i år er det 2. klasse som gir sin mening om studiekvaliteten til den lærerutdanningen de går på.

Universitetskoordinator Lisbeth Arntzen Foto: Magne Kveseth