Rettssaken mellom tidligere direktør Erik Karlstrøm og oljemyggen North Energy ASA er utsatt to måneder. Den kommer først opp for Alta tingrett i dagene 14. til 17. mars, bekrefter Alta tingrett. Opprinnelig skulle saken gå i oktober, deretter i januar, men er nå altså utsatt ytterligere to måneder.

Kom fra tysk selskap

– Det er min motpart, North Energy som har bedt om mer tid til å forberede sin sak. Selv er jeg «fit for fight», klar til å kjempe for min pensjonsavtale i retten, sier Karlstrøm til Altaposten.

Talvikværingen ble hentet fra det tyske oljeselskapet RWE for å bygge opp det første nordnorske oljeselskapet. North Energy ASA ble fra starten av ble omtalt som en oljemygg da de etablerte seg i Alta. At selskapet nå har flagget seg ut av Nord-Norge hører med til historien, etter at Alta-kontoret og Tromsø-kontoret ble forlatt. Karlstrøm ønsker ikke å gå inn på selve rettssaken nå, men registrerer at motparten har bedt Alta tingrett om mer tid til å forberede seg, og at de har fått det.

Kampklar i kompleks sak

Det er Karlstrøm som har stevnet styret og ledelsen i North Energy for retten, fordi han mener selskapet ikke har oppfylt de avtalte pensjonsforpliktelsene i arbeidsavtalen han hadde.

– Saken er kompleks, men jeg er klar for å ta denne saken til retten, forsikrer Erik Karlstrøm overfor Altaposten.

Karlstrøm ble i fjor avskjediget av styret for selskapet som sendte ut en børsmelding, hvor det gikk fram at Karlstrøm ikke lenger hadde styrets tillit.

Da Altaposten omtalte saken i oktober og saken var berammet for retten i januar, ønsket styreleder Anders Onarheim i North Energy ASA ikke å kommentere saken, med henvisning til at dette er en personalsak. Onarheim slo fast at han ville avvente en rettssak før han sa noe mer.

I samme artikkel ga Erik Karlstrøm uttrykk for at media fikk smøre seg med tålmodighet og vente med detaljene.

I oktober sa han til Altaposten at saken mellom han og styret for North Energy ASA kunne ha vært løst på en annen måte enn ved bruk av rettsvesenet.

Ingen avtaler?

– Jeg synes på sett og vis at rettsvesenet blir misbrukt. Motivet til motparten min ved å kalle dette en avskjedigelse synes nokså åpenbart, sa Karlstrøm i fjor.

I august omtalte Dagens Næringsliv søksmålet først og de opererte med at Karlstrøm har saksøkt North Energy for 5,8 millioner kroner.

I intervjuet med Altaposten i oktober slo Karlstrøm fast at  North Energy ASA ikke har lyktes. Han sa tørre brønner og ikke drivverdige funn hadde blitt virkeligheten gjennom de årene han ledet selskapet.

– Vi fikk det ikke til, men så har verdien av aksjene også fortsatt å falle etter at jeg ble avskjediget, sa Karlstrøm.

I oktober slo han fast at advokaten han har hyret til å føre saken for seg er optimist og mener han har en godt definert avtale.

I rettssaken skal tingretten avgjøre om styret i North Energy ASA hadde anledning til å avskjedige Karlstrøm og på den måten se bort fra alle avtaler mellom den profilerte direktøren og selskapet.