Daglig leder i Alta Laksefiskeri Interessentskap, Tor Erland Nilsen, er stolt over å kunne presentere den nye nettsiden til ALI. Etter et år under utvikling i samarbeid med Norske Lakseelver står de endelig klare.

– Nytt design gjør det lettere for folk å finne frem til relevant informasjon, raskt og enkelt, informerer Tor Erland Nilsen i ALI. Foto: Hanne Larsen

Informasjon, kart og bilderd

Nilsen forklarer at på altalaks.no skal alle ha muligheten til å klikke seg inn på detaljerte kart, lese nyheter og se på bilder om og fra Altaelva.

– Vi er veldig fornøyde med nye og funksjonelle nettsider. Folk vil blant annet ha muligheten til å klikke seg inn på kart over soner, vald og fiskeplasser for å se bilder og lese viktig informasjon om området. Men vi håper også å få lagt ut ting fortløpende, forteller Nilsen.

– Og er det noen som bør takkes, er det Karianne Johansen som har jobbet med prosjektet fra vår side, legger han til.

Populært

Når registreringen åpner på søndag, skal de nye sidene klare å håndtere de rundt 5.000, fortelt på lokale og utenbys, som melder seg på trekningen i kampen om cirka 850 fiskekort.

– Disse er fordelt på rundt 4.000 lokale fra Alta, Loppa, og Kautokeino, samt rundt 1.000 fra andre steder i landet, og i fra utlandet, forteller Nilsen.

– Det er stor konkurranse om plassene, men det skulle bare mangle når det er snakk om verdens beste lakseelv, legger han til.

Strenge frister

Nilsen forklarer at fra registreringen åpner på søndag, har folket frist frem til 29. februar klokken tolv til å registrere seg.

– Når kortsalget starter fredag 4. mars klokken 17.00 vil spenningen bli utløst og kjøper nummer en vil bli offentliggjort. Deretter leses de 24 neste opp, og da legges hele kjøperlista ut på vår hjemmeside med navn og kjøper nummer, sier han.

For utenbys vil siste first for år registre seg være 31. januar, og selve salget startet i uke 7.