– Jeg var veldig langt nede og i ferd med å gi opp, men Espen har jobbet langt mer enn man kan forvente, sier Vera, som hele veien har hatt god hjelp fra mannen Arne. De er begge takknemlige for innsatsen fra advokat Espen Simonsen, innsats som ble kronet med erstatning og dermed en kneoperasjon som gir trua på framtida og muligheten for å arbeide.

Lang historie

Det er syv år siden den arbeidsglade hjelpepleieren fikk skaden på et sykehjem i Alta. Hun er opprinnelig fra Russland og synes det var vanskelig å nå fram, ikke minst på grunn av språket.

– Jeg har ikke så veldig lyst å lage en debatt ut av selve saken som er avklart, men rådet til unge arbeidstakere er å ta vare på skademeldingen og følge opp skikkelig når man får en slik krise, sier Vera.

Hun innrømmer glatt at batteriet har vært flatt mange ganger, men da har Espen «peppet» henne opp og videreført engasjementet. Det har ikke alltid vært enkelt, med smerter og krykker.

– At han har brukt så mye tid og krefter på lille meg er fantastisk. Derfor gir vi en blomst, sier Vera.

Må navigere i mølla

Espen Simonsen legger ikke skjul på at saken har vært vanskelig og komplisert.

– Vera har jo en lang historie med sine problemer, og vi har nesten blitt gode venner gjennom disse årene. Det handler om hvor tøft det er å navigere gjennom papirmølla og regelverk, der både NAV og arbeidsgiver er parter. Det oppstår lett misforståelser, også språklige. Vera har mange ganger vært fortvilet, så det har vært viktig for meg å hjelpe Vera og Arne i den vanskelige situasjonen, sier Espen, som er overrasket og glad over blomsterhilsnen.

– Den fortjener du virkelig, sier ekteparet Soleng.