– Æ får løst til å grine, sa Bjørn Bjerke (80) rørt da Annie H. Johansen, konsulent ved Vertshuset eldresenter, og Runar Terje Foslund, leder av Frivillighetsentralen, overrakte ham Altapostens julestjerne.

I over 20 år har Bjerke vært frivillig for Vertshuset eldresenter – og kommer til å fortsette til han må på eldrehjem selv. På Vertshuset, så klart.

Stiller bestandig opp

Etter mange år utenbys kom Bjerke og kona tilbake til fødebyen i 1990. Året etter, under et tilfeldig besøk på Vertshuset, så han at de kunne trenge litt help, og har hjulpet til siden.

Vennskapet er viktigst

For Bjerke handler det om glede.

– Jeg får glede av å se takknemlige mennesker. Og så er jeg rappkjeftig, så jeg får dem med på litt av hvert, sier Bjerke med glimt i øyet.

– Det viktigste er vennskapet med dem som jobber her og de som bor her. Jeg har trivdes hver dag, legger han til.

– Vi er kommunen

Tidligere tilbrakte Bjerke hver dag på Vertshuset, men har trappet ned til et par ganger i uka.

– Alle kan jo jobbe frivillig her hvis de vil, og det er ganske mange som vil. De som ikke vil mener det er kommunens jobb, men kommunen er jo oss. Vi regner ikke på verken kroner eller ører, vi får uansett ikke noe med oss dit vi skal, sier den spreke pensjonisten.

Men Bjerke skal ikke noen andre steder med det første.

–  Jeg skal hit når jeg blir gammel, og det blir om 40 år omtrent. Da er jeg 120. Jeg har jo sagt at jeg skal plage samfunnet til jeg er 150, ler han.

Enn så lenge jobber han.

– Det gjør jeg så lenge jeg kjører bil og puster, og så lenge de vil ha meg her.