Kvinnen ønsket å komme i gang med nettbanken i Nordea, men verken telefon eller oppmøte hjalp. Banken var rett og slett utilgjengelig. Nordea mener selv de tilbød kunden hjelp, men at hun fikk beskjed om å vente litt.

Klar over endring

– Jeg er klar over at man nå skal ringe og avtale time med rådgiver i banken, men hva hjelper det når jeg ringer og ringer. Det ene nummeret før og det andre etter, men får ikke svar, sier damen. Hun ønsker ikke å stå fram, men mener det er viktig at bankene ikke lukker seg for kundene sine.

– Jeg skulle rett og slett bare få hjelp til å opprette nettbank, men slapp ikke inn og får heller ikke svar. Jeg må kanskje vurdere en av de andre bankene i Alta, men før jeg skifter skal jeg spørre de andre om de også har tenkt å stenge for kundene, sier hun. Hun innrømmer at hun er oppriktig irritert over det som skjer.

– For dårlig service

Hun forteller at det var to mann i samme ærend som henne selv. Den ene hadde slått feil kode og fikk kortet sitt slukt da han skulle sette inn penger. Den andre hadde mistet kortet sitt, sperret det på telefon – og deretter funnet kortet igjen.

– Det hender man må møte opp i banken med sine ærender. Det er ikke alt som kan gjøres på telefon. Vi sto der og skjentes alle tre. For de to herrene var det svært viktig å få kontakt med noen i banken, for de skulle av gårde med fly begge to. Så hva skjer, jo døra er stengt og ingen svarer telefonen. Disse to karene ga seg til å banke på døra for å slippe inn og få hjelp.

Med uforrettet sak

Etter mye om og men ble døra åpnet. Da måtte jeg spørre om de er redde for å bli ranet, siden de ikke slipper inn folk, sier kvinnen, som måtte gå med uforrettet sak, med beskjed om å bestille time.

– Jeg er så sint at jeg ikke riktig vet hvilket bein jeg skal stå på. Akkurat nå vurderer jeg å skifte bank, sa hun til Altaposten etter opplevelsene sist fredag.

VIL GI BEDRE SERVICE: Banksjef i Nordea, Gunn Elin Lyng forklarer at de krever avtale for å kunne gi bedre service til kundene. Foto: Vidar Kristensen

Banksjef Gunn Elin Lyng i Nordea sier det er beklagelig at kunden opplevde denne hendelsen slik.

– Jeg har snakket med den saksbehandleren, som åpnet for de to som hadde det travelt og skulle reise med fly. Saksbehandleren forklarer at damen fikk beskjed om at hun måtte vente til de to som skulle reise hadde fått hjelp, men hun ga beskjed om at hun ikke hadde tid, sier Lyng.

For en tid tilbake ga Nordea beskjed om at kundene måtte ha avtale.

– Det er selvfølgelig beklagelig at kundene opplever det som et hinder at vi har stengt og at kundene må ringe vårt fellesnummer 06001 for å bestille møte med kunderådgiver. Vi har likevel valgt å gå til dette skrittet, fordi vi mener kundene får mer igjen for å bestille time med en kunderådgiver og få enda bedre service. Hvis ikke alle sitter opptatt, så åpner vi og spør hva vi kan hjelpe med når det blir banket på døra, forklarer banksjefen.