I en uttalelse er partiet av den oppfatning at det er viktig å opprettholde denne type kompetanse-arbeidsplasser i Finnmark, ikke minst av hensyn til samfunnssikkerhet og beredskapsmessige hensyn.

De henviser også til oppdragsbrev fra justis- og beredskapsdepartementet og at det er enighet om at det skal opprettes en døgnbemannet operasjonssentral i Kirkenes for Finnmark politidistrikt.

Politiets operasjonssentraler skal samlokaliseres med brann- og nødmeldingssentraler og det skal legges til rette for en samlokalisering med helsetjenestens AMK-sentral.

- Finnmark Senterparti ber om at departementet umiddelbart utlyser stillingene knyttet til opprettelsen av den nye 110-sentralen i Kirkenes og bekoster og sørger for nødvendig utdanning/kursing av dette personellet. Det vil også være nødvendig med samisktalende personell ved sentralen, heter det i uttalelsen fra Sp.

De mener også at det er uforholdsmessig høy kostnad forbundet med lavt innbyggertall og store geografiske avstander. Det mener de myndighetene må kompensere for.