Allerede 1. september ble det klart at SmartDok og gründer og daglig leder Bjørn Tore Hagberg ble tildelt den meget eksklusive prisen nasjonal vinner av European Business Awards for 2015/2016. SmartDok ble valgt ut som en av de 16 nasjonale vinnerne i Europa. 26.000 bedrifter fra hele Europa er med i konkurransen.

– Vi er veldig takknemlige for at vi blir lagt merke til utover våre landegrenser, og ser frem til utfordringen med å konkurrere mot de aller beste entreprenørbedriftene i Europa, skrev SmartDok på sin hjemmeside i september.

Onsdag måtte SmartDok-gründeren opp på podiet under tilstelningen til European Business Awards, for å motta prisen «Entrepreneur of The Year Award».

– Hele SmartDok-gjengen gratulerer vår eminente leder, heter det på firmaets Facebook-side.

– I og med at vi satser mer internasjonalt framover er dette en fin anledning til å bli litt mer kjent ut over landegrensene, og siden dette er en internasjonal konkurranse er det verdifull markedsføring for oss, sier Hagberg til Altaposten.

Hagberg og SmartDok skal nå konkurrere mot vinnerne i de andre landene, men Hagberg sier han ikke har noen forventninger til hvordan det skal gå.

– Det er uansett morsomt at det er to bedrifter fra lille Alta som har vunnet i hver sin kategori, ettersom Ishavskraft vant i kategorien «Environmental & Corporate Sustainability», bemerker Hagberg.

I dag teller SmartDok, som nettopp byttet navn fra Ascella, 14 ansatte i Norge og to i Sverige, og vokser stadig.  Det er planer om å ansette to nye selgere med base i Oslo. SmartDok har hele 26.000 brukere i Norge og Sverige.

Det er ikke første gang Hagberg mottar heder og ære for sin jobb med den nyskapende appen. Selskapet hans er fire ganger gasellebedrift i DN og har også vunnet Vekst i Nord-prisen.