På facebooksiden «Sykehus til Alta» gikk sykehusforkjemper og administrator av gruppen, Raymond Londal, ut for en uke siden med spørsmål om de nærmere 6.000 medlemmene var interesserte i å starte kronerulling for fødestua i Alta.

En uke senere er innsamlingen godt i gang og har foreløpig fått inn 6.150 kroner. Men Londal håper på mer. Målet er 100.000 kroner innen tre uker.

Lang ønskeliste

Selv om dagens utstyr fungerer, mener Londal at det handler om å gjøre tilbudet til de som velger å føde i Alta bedre. I samarbeid med fødeavdelingen har de satt sammen en ønskeliste.

– Det er alltid en fordel å oppgradere. Jeg har hatt en dialog med jordmødrene og de har kommet med en lang ønskeliste – langt over en million, sier han.

NY OG BEDRE: Klarer Raymond Londal å samle inn 100.000 kroner står en slik fødeseng øverst på ønskelisten. Foto: Skjermdump / Facebook

Men øverst på ønskelista står ny fødeseng.

– Det er hardt nok som det er. Med nytt utstyr vil vi gjøre det både tryggere, bedre og triveligere for de fødende. Det går rett og slett på det å kunne gi et oppdatert og bedre tilbud til de fødende, forklarer Londal.

Mye er tuftet på frivillighet

– Skal ikke dette være noe det offentlige skal stå for?

– Jo, men mye av helsetilbudet i Alta er jo basert på tidligere innsamlingsaksjoner. Nå er det noen år siden det har blitt gjort.

– På facebookgruppen har det jevnlig dukket opp et ønske om å ha en kronerulling til ulike formål, så jeg tenkte at tiden var inne for å gjøre et forsøk, forteller Londal.

Håper på flere

Londal satser nå at folk åpner både hjertet sitt og giverviljen.

– Beskjeden på facebook har blitt sett av nesten 12.000. Det har så langt vært mange likes og med positive tilbakemeldinger, sier sykehusforkjemperen.

– Det handler om å engasjere seg litt. Tidligere har bedrifter og enkeltpersoner kommet med betydelige beløp, de er jo hjertelige velkomne til det nå også, avslutter han med.