Anestesilege Hanne Rikstad Iversen er kåret til årets finnmarkslege, opplyser Helse Finnmark i en pressemelding.

«Hun får den høyt hengende utmerkelsen for iherdig innsats med å legge til rette for treninger og øvelser slik at helsevesenet skal kunne redde liv i kritiske og vanskelige situasjoner», heter det i meldingen.

Hennes kolleger roser henne for enestående innsats for blant annet BEST-konseptet (Bedre systematisk teamtrening).

– Det kreves en ildsjel for å klare å holde engasjementet for disse viktige treningene oppe. Årets nominerte har gjennom mange år vært en selvsagt «generalinne» og dirigert mange godt gjennomførte øvelser, skriver de begrunnelsen.

Tenker på andre først

– vår nominerte holder seg hjemme å gjort den daglige jobben med å holde den faglige fanen høyt hevet. Dette har hun gjort på uselvisk vis uten tanke om å styrke egen CV eller på annet vis framheve seg selv. Tvert imot har personlig engasjement vært så framtredende at mye av innsatsen er utført på fritiden, sier kollegene om vinneren.

– Den nominerte har rett og slett en nesten hemmelig erfaringsbasert kompetanse på planlegging og gjennomføring av alle typer scenarioer, står det.

Finnmark som et godt eksempel

Det trekkes frem at akuttberedskap har vært et stort og viktig tema. Her gjør Hammerfest sykehus og Finnmark det bra, ifølge pressemeldingen.

– Når helseminister, statssekretærer og representanter for nasjonal sykehusplan har besøkt Finnmark har vår satsning på akuttberedskap blitt framhevet.

I videoen nedenfor kan du se hvordan Hammerfest sykehus trener på Traumemottak. Videoen er iscenesatt.