Rundt midnatt, natt til onsdag endte en latvisk semitrailer på vei mot Polarbase med å svinge av for tidlig. Traileren kjørte i retning inn mot Hammerfest, men i stedet for å kjøre helt ned til sentrum av Rypefjord og deretter ta av mot Polarbase langs den brede og gode Havneveien, la sjåføren seg i en hårnålssving ned vesle Milveien.

Her ble det bom stopp.

Endte rett inn i boligfelt

Elisabeth Johnsen, som var på besøk hos sin mor, observerte det hele.

– Jeg så han kom nedover Leirvikabakken, langs riksveien, så begynte han å svinge inn Milveien. Kjører man ned her havner man inni et lite boligfelt like over Polarbase, forklarer Johnsen.

– Han må ha fulgt GPSen, for dette er en vei som egentlig ikke brukes på grunn av vinkelen mellom Milveien og riksveien. Det er en veldig skarp sving, rett og slett en hårnålssving. Og her brøt han seg ned. Det kunne jo ikke gå bra, sier Johnsen.

Ble hengende

Hun tok flere bilder av opptrinnet, som hun publiserte på Facebook-siden til Hammerfests lokalavis, Hammerfestingen.

Som bildet i denne artikkelen viser er verken bakke eller sving beregnet på kjøretøy av denne størrelsen.

Da sjåføren oppdaget hvor han var havnet og at det var umulig å komme seg gjennom boligfeltet og ned til Polarbase, startet jobben med å rygge seg opp igjen.

Det tok sin tid.

– Han kom seg ikke opp, men ble på en måte hengende i lufta. Jeg kan tenke meg han ble hengende enten på humpa som blir i innersvingen, eventuelt på rekkverket her. Han kom seg i alle fall ikke av flekken. Til slutt så jeg at han «rykket seg løs». Jeg tror den må ha fått skader, for semitraileren har stått her natta gjennom, forklarer Johnsen til Altaposten.

Stengt i over en time

Operasjonsleder Geir Roar Nesbø bekrefter at det var autovernet som skapte problemer for sjåføren.

– Traileren traff autovernet her og ble stående fast. Vi ble varslet om hendelsen 00.18, og 01.32 var veien åpnet igjen for trafikk, forteller Nesbø til Altaposten.

– Sjåføren var fra Latvia. Hvorfor han svingte ned her fremgår ikke av loggen, så det er for meg uvisst. Jeg har ikke vært borti at dette har hendt tidligere, så om det er GPSen som har sendt han ned her, det tør jeg ikke svare på. De fleste tar av nede ved Havneveien. Mulig at denne sjåføren ikke var klar over at det var denne veien han skulle valgt, sier Nesbø.

På et tidspunkt var begge kjørefelt av innfartsåra til Hammerfest sperret av. Av bildene til Johnsen publisert på Facebook-siden til Hammerfestingen ser man at en ambulansebil ble stående i køen.

– Det står det ingenting om i loggen, så jeg vil anta at dette var en ambulansebil som ikke var i utrykning, sier Nesbø til Altaposten.