Tana videregående skole skriver i en pressemelding at det til høsten er klart for oppstart av verdens første treårige utdanningstilbud innen hundekjøring.

– Landsdekkende linje i hundekjøring klar til oppstart fra høsten 2016 på verdens nordligste landbruksskole, heter det i meldingen.

Hovedutvalg for kompetanse i Finnmark (HUK) vedtok ifølge pressemeldingen å gi ungdom fra hele landet mulighet til å søke Vg1 hundekjøring.

– Dette er en gledens dag for unge hundekjørere, heter det i meldingen fra Tana vgs.

Utdanningen forankres i programområdet naturbruk. Lokale læreplaner skal vinkles mot hundekjøring, og gjennom naturbruk vil både det hundefaglige, idretts- og næringsperspektivet ivaretas.

– Elevene går Vg1 og Vg2 innenfor naturbruk og Vg3 studieforberedende naturbruk. Dette vil gi elevene studiekompetanse i tillegg til kompetanse innen kynologi (læren om hund), entreprenørskap, friluftsliv, økonomi og bærekraftig bruk av naturressurser. Studiekompetanse gir elevene mulighet for videre høyere utdanning på høgskoler og universitet, skriver skolen.

Det er 8 plasser på Vg1 hundekjøring og utdanningen vil være søkbar fra omkring nyttår.

– Inntaket skjer delvis etter karakter og delvis basert på intervju med eleven. Motivasjon, personlig egnethet og karakterer vil alle inngå i kriteriene for opptak. Det vil bli mulig for elevene å ha med seg et begrenset antall hunder etter søknad, skriver skolen.