Tirsdag i 15-tiden ble Rolf Kristensen fra Alta øyenvitne til dramaet utenfor Steen og Strøm i Kongens gate i Oslo sentrum.

Kristensen, for mange best kjent fra årets utgave av Robinsonekspedisjonen, var på vei fra jobb da han uforvarende havnet midt oppi situasjonen:

– Jeg kom gående ut hovedinngangen ved Steen og Strøm, da jeg plutselig hørte skriking og hyling, og så tre politifolk med pistoler i nevene. De siktet mot en mann, som satte seg ned og deretter la seg på bakken. Han hadde en øks liggende rett ved siden av seg da jeg ble obs på det hele, forteller Kristensen til Altaposten.

– Jeg fikk frysninger og ble redd. Tenkte «fy faen, jeg holdt på å gå inn i det der». Noe av det første som slo meg var at det kunne være flere der. Det var skikkelig ubehagelig!

Rolf Florida Kristensen. Foto: Anton Soggiu/TV 2

Fikk kontroll

twitter melder operasjonssentralen til Oslo politidistrikt at de har fått kontroll over situasjonen:

– Det har vært mange meldinger til oss om en mann i sentrum som var iført en maske og bar på en øks. Vi har kontroll på mannen utenfor Steen og Strøm, skriver politiet.

– Vi har ikke opplysninger om skadde personer ifm hendelsen. Vi snakker med mannen og vitner på stedet, melder politiet.

Hjertet i halsen

Rolf Kristensen sier til Altaposten at han fortsatt har «hjertet i halsen» når vi snakker med han:

– Det var helt jævlig. Jeg har fortsatt hjertet i halsen! Det var grusomt.

Kristensen forteller at politiet fjernet øksa kjapt.

– Det virket som at de hadde kontroll på situasjonen, heldigvis, sier Kristensen.

– Virket ikke dramatisk med det første

Også Geir Larsen fra Alta ble øyenvitne til episoden ved Steen og Strøm. Han tok et bilde av pågripelsen, og sendte dette til Altaposten.

– Jeg og kona kom gående oppover her, da vi passerte denne karen. Han satt bare der, på en benk, med ei øks mellom beina og med maske på. Det virket ikke dramatisk, før det plutselig dukket opp masse politifolk, med MP5 og full bevæpning. De ropte til han og fikk han i bakken. Først da fremsto situasjonen som dramatisk, forteller Larsen til Altaposten.

Han bekrefter at det virket å være en ekte øks:

– Det var ei skikkelig, ordentlig øks. Man ser den på bildet jeg tok og sendte til Altaposten, forteller Larsen.