Styreleder Hasse Kjeldsberg er ikke så rent lite stolt over å kunne invitere til boklansering hos Alta laksefiskeri interessentskap i Øvre Alta lørdag formiddag. Da blir praktboka til Torgeir W. Skancke og Ole Kirkemo presentert.

Suverene bilder

– Boka er ei annerledes bok om Altaelva, elva som er alle laksefiskeres drømmedestinasjon, sier Hasse, blar i den flotte boka og blir lettere drømmende i blikket når han ser de flotte svart/hvitt-fotografiene i boka. Kjeldsberg omtaler boka som ei «coffee-tablebok», ei bok som skal tåle å ligge åpen og hvor man kan hvile øynene på fantastiske motiver med korte og annerledes tekster til.

Kongen nummer 1

– Boka er trykket i 2000 eksemplarer, de første 500 er signerte eksemplarer og vi i ALI anser dette for å være årets julegave for firmaer til sine ansatte eller kunder og forbindelser. Allerede er det et firma som har bestilt 20 bøker. De første nummererte og signerte eksemplarene er forbeholdt våre egne spesielle forbindelser, sier Kjeldsberg.

Han røper ingen stor hemmelighet nå han forteller at Hans Majestet Kong Harald får bok nummer 1.

Sammenkomst

De som tar turen til ALI-kontoret på lørdag får sjansen til en smak av Alta, tilberedt av Boa Hestvik, de kan kjøpe bøker og prate med gamle kjenninger. Selskapet «Sterke streker» og ALI har samarbeidet om bokprosjektet, som viser Altaelva gjennom seks år og til ulike årstider. I omtalen av boka heter det at «bildene og teksten er utformet med stor hengivenhet og i respekt for den atlantiske villaksen. Ingen steder er den større og finere enn i Altaelva».