Politiet etterforsker en påstått voldtektsepisode som fant sted natt til søndag 18. oktober ved en privatadresse i Kautokeino. Kvinnen som har anmeldt forholdet og mannen som er anmeldt er begge «unge voksne» i 20-30-årene.

Altaposten omtalte anmeldelsen forrige uke, da kunne ikke politiet bekrefte annet enn at de hadde mottatt en slik anmeldelse.

Var på samme fest

Onsdag sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen til Altaposten at anmeldelsen er basert på en hendelse som fant sted på en fest:

– Jeg kan bekrefte at anmeldelsen springer ut fra en episode som skjedd på en fest eller tilstelning i Kautokeino natt til søndag, forrige helg. Jeg har ikke oversikt over hvilken kjennskap de har til hverandre fra før av, men det er på det rene at begge var på samme tilstelning og at begge er hjemmehørende i Kautokeino, sier Mikalsen.

Han kan ikke si noe konkret om hvorvidt og eventuelt i hvilken grad de to var beruset.

Foreløpig ikke siktet

Både kvinnen som står bak anmeldelsen og mannen som er anmeldt for forholdet er avhørt. Mikalsen kan ikke gå inn i detaljer i deres forklaringer, blant annet fordi det fortsatt gjenstår vitneforklaringer.

– Mannen har status som mistenkt, foreløpig er ingen siktet i saken.

Mikalsen forteller at det foreløpig ikke har vært aktuelt å begjære mistenkte varetektsfengslet.

Tidligere dømt for voldtekt

Altaposten kjenner til at den nå voldtektsmistenkte mannen tidligere er dømt til tre års fengsel for voldtekt. Dommen ble avsagt noen år tilbake i tid og fengselsstraffen er etter hva vi forstår ferdigsonet.

Mikalsen sier at denne dommen ikke får noen effekt for hvordan politiet angriper saken:

– Dette er en prioritert sak hos oss. Vi prioriterer disse, uansett hvilken bakgrunn eller forhistorie impliserte parter måtte ha. Dette med hensyn til riksadvokatens rundskriv, som vi selvfølgelig forholder oss til. Slike saker, som har en høy strafferamme, får prioriteret uansett, sier Mikalsen til Altaposten.

Det er Kautokeino lensmannskontor som har ansvaret for etterforskningen, med bistand fra Alta.