Mandag, onsdag, fredag og søndag vil Mjånes på bestilling håndtere personer og kolonialvarer til fra Lille Lerresfjord / Korsfjorden ved behov. Dette er under forutsetning av at befolkningen tar kontakt med Frank eller Alf Aksel minimum 24 timer i forveien.

Torsdager vil Rognsundruta Øksfjord/Hammerfest/Øksfjord kunne betjene Lille Lerresfjord på signal dagen før, dersom man henvender seg til fartøyet Renøy. Renøy går til Hammerfest om morgenen, og tilbake om ettermiddagen.

Prøver å få ut bilene

Fylkeskommunen prøver å finne en løsning for å frakte ut de 11 bilene som står fast i Lille Lerresfjord. Man har vært i dialog med Boreal for å finne en tilfredsstillende løsning for å hente ut bilene.

– Vi er informert om at det er 11 biler som må fraktes ut av rasområdet snarest, sier samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi.

Fylkeskommunen og Boreal har i samarbeid med Alta havnevesen sett på ulike alternative løsninger for å hente ut bilene da veien vil være stengt over lengre tid.

– Vi har vurdert flere alternativer, og konkludert med at MS Sørøy er best egent for dette oppdraget. Bilene skal fraktes ut førstkommende mandag rundt 11.00, avslutter Holm-Varsi.

Rasfaren er fortsatt svært stor, og veien er foreløpig stengt for to måneder. Det vil gjøres ny vurdering for framtidig sikring. Alternativ transport med båtruter vil gjelde så lenge veien er stengt.

Ytterligere informasjon fås hos Finnmark fylkeskommune.