I en pressemelding heter det at Bjarne Sætrum (46) fratrer jobben som administrerende direktør i Ishavskraft. Sætrum har nesten 20 år i selskapet bak seg, de siste 14 som administrerende direktør.

Sætrum har sin siste arbeidsdag i Ishavskraft 30. oktober.

– Det har vært en utrolig spennende tid i Ishavskraft. Å få jobbe med selskapet helt fra idéfasen og frem til å bli en betydelig aktør i Skandinavia har vært fantastisk. Jeg har jobbet i Ishavskraft i nesten hele mitt yrkesaktive liv, og nå er tiden er inne for å gjøre noe nytt, sier Sætrum, og legger til:

– Nå skal jeg ta meg helt fri en periode for å finne ut hva jeg har lyst å gjøre fremover.

Styreleder Erling Dalberg mener Sætrum har gjort mye for selskapet:

– I perioden Sætrum har vært direktør, har Ishavskraft utviklet seg fra å være et lite kraftselskap til å bli ledende i Norge på salg av fornybar energi, og har nå kunder i hele Skandinavia. Han har gjort en meget god jobb for selskapet. Vi respekterer hans avgjørelse og jeg vil på vegne av styret takke ham av, og jeg ønsker han lykke til med nye utfordringer, sier Dalberg ifølge pressemeldingen.

Markedsdirektør og nestleder Stig A. Hanssen (50) konstitueres som administrerende direktør inntil videre.

  • Ishavskraft er en miljøengasjert kraftleverandør og omsatte i 2014 for MNOK 1 270.

  • Ishavskraft eies av Troms Kraft (50 %), Ymber (13,6 %), Luostejok Kraftlag (7,3 %), Nordkyn Kraftlag (1 %), Alta Kraftlag (19,3 %) og Repvåg Kraftlag (8,7 %).

  • Selskapet har 34 ansatte med kontor i Alta og Tromsø.