De omlag ti ungene i 10-12-årsalderen lekte i ballbingen ved Elvetun skole mandag kveld, da to ungdommer på 16 år kom inn i området med softgun. En av guttene skal ha blitt truffet i ryggen da barna pilte livredd i alle retninger.

Ble veldig redde

- Jeg ble oppringt av sønnen min som fortalte at de ble beskutt av eldre ungdom. Jeg dro til Elvetun og fikk sett ungdommene, men var ikke rask nok til å innhente dem, forteller Anniken Sjøvold etter dramaet.

Hun ser at en softgun ikke representerer noen umiddelbar fare, men forteller at ungene var livredde.

- Den frykten de følte må ha vært enorm. Da jeg kom til, satt alle på hver sin kant. Helt tydelig at dette var en fæl opplevelse, sier Anniken, som heller ikke ser bort fra et skudd i ansiktet kan være farlig og skadelig.

Tok guttene med til barna

Politiet ble kontaktet av en forelder og de tok saken på alvor umiddelbart. Vakthavende Lars Jørgen Kleven forteller at de kom i kontakt med de to ungguttene, som da hadde kvittet seg med sine to softguns.

- Vi tok med disse guttene ned til barna. Det kan ha forebyggende effekt at de får sett at oppførselen var egnet til å påkalle stor frykt. Dette er slett ikke greit og en softgun kan også være potensielt farlig. Spesielt øyne kan være utsatt, sier Kleven til Altaposten. De to ungdommene viste anger i møtet med barna og foreldrene ble varslet.

Han forteller at det ble varslet en anmeldelse og at politiet vil vurdere om det skal opprettes en sak i morgen.

- Det er viktig at denne type saker blir tatt på alvor, all den tid konsekvensene kan bli store. Det gjelder også for de to guttene som må se alvoret i at en slik sak kan havne på rullebladet, sier Kleven.