Med rundt to hundre ingredienser i salatbaren, varmdisk og desserter av ymse slag, er Asbjørn Sandøy stolt over å kunne åpne det som ifølge han er verdens største salatbar på Amfi Alta. Storsatsningen håper han kommer til å gå godt hos altaværingene.

– Det blir utrolig spennende å se om vi klarer å ta en del av markedet, forteller Sandøy på spørsmål om hva han tenker rundt åpningen.

– Vi driver jo butikk

Sandøy forsikrer om at det er lagt inn mye arbeid i butikken, og salatbaren er det hans egne følgere som har kommet med forslag til.

– Alt som er i salatbaren her er det mine følgere på Facebook som har foreslått og bestemt. Jeg gikk ut og spurte hva folk ville ha i salatbaren, og hver eneste ting her er det folket selv som har stemt frem.

– Det er klart er det noe som ikke selger, tar vi det ut og inn med noe annet som folket bestemmer, vi driver jo butikk, sier han.

Eneste av sitt slag

Innehaveren har undersøkt nøye og kan konkludere med at dette er verdens største salatbar.

– Vi kan i hovedkonseptet tilby mellom 150 og 200 elementer på den kalde delen. I tillegg så har vi en varm salatbar med en god del lettvint mat som kylling, ostenuggets, reinkjøtt og biffstimler.

– Dette skal være verdens største salatbar også over lengre tid?

– I alle fall i to år, hva som skjer etter det vet vi ikke, plutselig kan den bli enda større.

En naturlig utvidelse

Sandøy forteller at salatbaren kommer som en naturlig utvidelse av konseptet han allerede tilbyr gjennom Hoftepluss:

– Salatbaren er et heleid Hoftepluss-selskap. Hoftepluss vil fortsatt ta seg av det gode, ekte og lokale, mens vi i salatbaren tar inn det som er godt, men ikke nødvendigvis lokalt.

– Slutter aldri å imponere

Senterleder Frode Wilhemsen var innom på åpningsdagen, for å gratulere Sandøy og de andre ansatte. Han hadde følgende kommentar til åpningen:

– Vi er veldig glad for å få den til Amfi. Asbjørn er en kreativ kar som aldri slutter å imponere. Vi har veldig tro på det her og er glad for at vi har folk som tør å tenke såpass stort her i Alta.

– Hva vil det gjøre for senteret?

– Det er viktig for senteret at det skal ha gode serveringsteder og for vår del så mener vi at dette vil være et nytt og flott tilskudd til de serveringstedene vi allerede har. Det er et veldig originalt konsept som vi tror kommer til å bli en suksess når det står flinke dedikerte folk bak, sier Wilhemsen.

  • Se også intervju med Asbjørn Sandøy på TV Nord i ettermiddag.