Ove Olsen Hætta i Maze er ikke den som gir seg uten priskrig. Han fikk nettopp krass kritikk for å ta for mye for melka – for å svare på dette slo han i går til med et knalltilbud på diesel. Prisen var satt til 10 kroner literen og bildene du ser over ble nokså raskt publisert på Facebook, blant annet av sittende ordfører i Kautokeino kommune, Klemet Erland Hætta.

Til Altaposten forklarer en humoristisk kjøpmann at dieselen er en slags melkekompensasjon:

– Jeg gjør dette slik at de som fyller tanken med diesel, kanskje 50 liter, får kompensert for at melka er litt dyrere. Har jeg dyre dråper inne i butikken må jeg sørge for billigere dråper ute ved pumpene, sier Ove Hætta til Altaposten og legger til med et stort smil:

SATSER: Kjøpmann Ove Hætta i den vesle samebygda Maze byr på dieselkrig, til tross for at det er mange mil til nærmeste større sted – Kautokeino og Alta. Foto: Arkiv / Google Maps

– Etter snart 40 år i bransjen så er det kanskje på tide at man tenker litt alternativt. Så derfor satte jeg prisen ned på diesel. Og når jeg først gjorde det, så ble prisene satt ned så det monner, sier han.

  • På spørsmål fra Altaposten vil kjøpmannen ikke røpe hvor lenge pris-stuntet skal foregå. Dermed tør vi ikke garantere at det vil lønne seg å legge ut på langtur for å sikre seg billig-dieselen.