SB2 Utvikling AS er innstilt til å få kontrakten rundt bygging av ei befalsblokk i Bardufoss leir, skriver avisa Nye Troms. Befalsblokka, som inneholder 36 boenheter, skal stå ferdig i 2017, og kontrakten har ifølge avisa en verdi på 47 millioner kroner.

– Vi er kjempefornøyde! Dette vil sikre oss jobb langt ut i 2017. Å få slike langsiktige prosjekt, der vi er sikret arbeid også vinterstid i over et år, det gir forutsigbarhet og ro, sier daglig leder Stig-Rune Abrahamsen.

Må gjennom departementet

Men, det er et par potensielle skjær i sjøen. For selv om Alta-selskapet hadde det laveste tilbudet, og vil bli antatt med mindre det kommer inn klager, så er det fortsatt en dag igjen til klagefristen går (14. oktober).

Prosjektet ble dessuten godkjent av Forsvardepartementet med en lavere kostnadsramme enn hva tilbudet fra SB2 Utvikling innebærer. Det fører til at departementet må på banen før det blir mulig å inngå kontrakt med Alta-firmaet.

– Vi er glade, men det er med forbehold. Vi tør ikke sprette champagnen ennå, da vi vet at det kan skje ting også etter kontraktstildeling, sier Abrahamsen til Altaposten.

Forsvarsbygg må også ta sine forbehold:

– Med forbehold om fullfinansiering av prosjektet har vi intensjon om å inngå kontrakt med SB2 Utvikling på dette oppdraget, forteller prosjektleder Knut Helge Grimstad i Forsvarsbygg til Nye Troms.

Største kontrakt hittil

Kontrakten, som har ei ramme på 47 millioner kroner, er den største Abrahamsen og SB2 Utvikling har landet.

– Denne vil være med på å markere at bedriften tar et steg videre. Summen er i seg selv stor, men samtidig er prosjektet teknisk «enkelt». Det inneholder en god del tømmerarbeid, og vil sånn sett være perfekt for oss. Vi håper alt går som det skal og at vi kan starte arbeidet til neste år, sier Abrahamsen.

Planlagt byggestart er på nyåret eller til våren.