Hykkerud er en av beboerne i Furuåsen som har latt seg provosere kraftig over uttalelsen til Per Erik Bjørnstad i gårdagens Altaposten. Her sa Bjørnstad, som jobber i park- og idrettsavdelinga i kommunen, at lekeplassen som holder på å etableres i Furuåsen kan bli aktuell, ettersom flere av de som bor der, grunnet sin alder, trolig vil flytte i leilighet om ikke så veldig lenge.

– Jeg synes dette var flåsete og usaklig, ja rett og slett på grensen til frekkhet, sier Hykkerud.

Hun legger til:

– Jeg har slettes ikke tenkt å flytte i leilighet, og det har ikke naboene mine heller. Jeg har ikke for vane å storme til avisa, men dette var for drøyt til å kunne passere. Jeg synes det vitner om at kommunen har skuppet opp for argumenter og at dette er blitt en prinsippsak.

Minst tjue år før aktuell

Hykkerud sier at hennes yngste barn er 31 år, og at hun således har ventet mer enn 20 år på lekeplassen.

– Men når den ikke kom så har vi naboer brukt den lille plassen til å samles, eksempelvis på nyttårsaften, og hatt det trivelig. I og med at lekeplassen er for barn mellom 0-4 år er den heller ikke aktuell for barnebarna mine. Det vil ta minst 20 år før dette boligfeltet blit skiftet ut, spår Hykkerud.

Ikke for sent å snu

Hun mener det fortsatt er mulig for kommunen å ta til fornuft å bruke lekeapparatene der de trengs mer.

– Det er ikke å tape ansikt. Det er å bruke fornuft. Jeg jobber selv i det offentlige og vet hvor knabert det er med penger. Da er det viktig at pengene blir brukt best mulig, mener læreren fra Furuåsen.