Formannskapet i Kautokeno er i dag samlet i et hastemøte for å behandle saken om utmarkskonflikt, etter at Fylkesmannen stengte over 400 km2 av vestvidda for barmarkskjøring før helga.

Fredag kom det også inn en ny søknad fra to nabodistrikt, med ønske om også å stenge av et nytt område vest av riksveien, litt større enn det allerede innvilgede området. Begge distrikt begrunnet søknaden med stor trafikk, ulovlig kjøring og tyvslakt. Den første distriktet tilhører kommende varaordfører Anders S. Buljo.

Påtroppende politiske ledelse sendte før helga ut en pressemelding der en ber om et møte med fylkesmannen med for å ta opp lokalbefolkningens rett til å ferdes og høste av utmarka i kommunen.

Under en debatt på nærradioen fredag var det bred enighet i at den nåværende ledelsen i kommunen, ved varaordfører Hans Isak Olsen, ber om et hastemøte med Fylkesmannen for å drøfte dette og at man samlet ike kan godta en slik stengning. Noe som i praksis betyr at Anders S. Buljo også går imot eget distrikts søknad om stenging, da han sa at dette ikke var riktig og at han ønsket at fylkesmannen opphevet stengingen. Det er ventet en samlet uttalelse til fylkesmannen av formannskapet.