Per Erik Bjørnstad i park- og idrettsavdelinga i Alta kommune, sier at avdelinga har diskutert saken frem og tilbake før de besluttet å montere lekeapparatene i Furuåsen.

– Vi  har kommet frem til at fremtidige beboeres behov for en lekeplass, og det at det er tilrettelagt for lekeplass i reguleringsplanen, må veie tyngre enn nåværende beboeres behov for å ha et friområde, som noen har brukt til å sette fra seg egne ting på, sier Bjørnstad, og føyer til:

– De som bor her er folk på 50 og 60 år. I den alderen er det mange som ønsker å flytte inn i leilghet.

Etter at saken var ute i Altaposten fredag har saken blitt debattert på sosiale medier, der noen har reagert kraftig på at ikke kommunen ruster opp eksisterende lekeplass i Apanes, i stedet for å bruke penger på en helt ny park, som ingen har uttrykt ønske om. Til dette sier Bjørnstad:

– Jeg vet ikke engang om det er en kommunal lekeplass vi snakker om, og uansett er den helt nede ved sjøen og består kun av noen få apparater.

– Hva er vitsen med å sette opp nye lekeapparater her, mens andre flere steder står og forfaller?

– De gamle lekeapparatene som ble satt opp på 80 -og 90-tallet var ikke vedlikeholdsfrie, slik dagens apparater er. Derfor har vi mange steder skrudd ned de gamle apparatene, men da har vi fått kjeft for det også.

– Men erstatter dere dem med nye?

– Noen steder ja.

Får klager uansett

Han sier at så lenge husene i Furuåsen er omsettelige, så kan det plutselig komme beboere som vil ha glede av lekeplassen i Furuåsen.

– Dersom det da ikke er lekeplass i nærheten, så får vi klager på det. Den nærmeste er på andre sida av E6, eller så man altså helt ned til sjøen i Apanes.

– En av beboerne hevder at hun fikk blankt avslag når hun spurte om det var mulig å plassere leketårnet slik at det ikke ble stående midt foran stuevinduet. Er det nødvendig av kommunen å være så firkantet?

– Detaljene i dette kjenner jeg ikke til, sier Bjørnstad, som henviser oss videre til prosjektleder Cecilie Kåsbøll.

Kåsbøll har ikke vært mulig å få tak i på telefon verken i forrige uke eller i dag.