Medlemsmøter i Høyre, SV og Senterpartiet i Loppa vil nå avgjøre ordførerkabalen etter gårsdagens gemyttelige møte mellom de tre partiene.

Steinar Halvorsen (H) er ordknapp etter søndagens møte med de tiltenkte samarbeidspartnere SV og Senterpartiet.

– Det var et veldig positivt møte, men det er ikke noe offisielt hvilket samarbeid det blir, sier Halvorsen. Han overlater til Loppa Høyres forhandlingsleder Ståle Sæther å fortelle om søndagens forhandlingsmøte.

Sæther slår fast at partene kommer til å møtes igjen og at de jobber med en kabal, samtidig som de har politiske diskusjoner etter at de har drøftet en mulig skisse for samarbeid i Loppa kommunestyre.

– Nå blir det medlemsmøte for Høyres del, så få vi høre hva medlemmene synes om det vi har drøftet.

Koalisjonen SV/Sp er åpen for å gå begge veier, skal man tro deres varaordførerkandidat Ronja Garden. Hun sier hun regner med at Arbeiderpartiet ønsker å møte dem på nytt, men nå synes Garden det er for tidlig å konkludere med hvem som får hvilke posisjoner.

– Vår konstellasjon  skal i likhet med Høyre avholde medlemsmøte. For oss er det nå viktigst at vi får til et politisk samarbeid. Vi hadde et veldig godt og konstruktivt møte med Høyre på søndag, sier Garden.