Hovedlåta på singelen heter «Jeg bare tror du sover» og er en ballade med alvorlig innhold. Teksten er kort og konkret, men åpner likevel for ulike tolkninger. Det alvorlige bakteppet som ligger til grunn for teksten er at en venn av Puskas har tatt sitt liv, noen år tilbake i tid.

Superreserve for barnekor

Barnekoret Alta Soul Children (forhenværende Nordlys Barnegospel), under ledelse av Berit Michaelsen, har en fremtredende rolle på låta og tilfører den dynamikk i form av håp. Dessverre kunne ikke Alta Soul Children være med på singel- slippkonserten som fant sted i butikken til Puskas. Barnekoret fikk en ikke så aller verst erstatning ved at publikum overtok koringa da Puskas fremførte «Jeg bare tror du sover».

Publikummet besto av stamkunder i butikken, samt venner og musiker-kolleger. På alle låter, unntatt hovedlåta, hadde Puskas med seg bandet Samværet, og den fint samspilte gutteklubben fremførte låter fra både det forrige og det kommende albumet til plateartisten og -forhandleren.

I kanonform

Det låtene mangler for å nå opp til å bli nasjonale skatter, kompenserer Puskas til de grader med intens innlevelse og energisk fremføring på vokal, kassegitar og elektrisk piano. 67-åringen har vært ungdom under rockens fantastiske, tidlige historie på 1960-tallet, og i god, gammel Who-tradisjon knuste han sin (rett nok ikke spesielt verdifulle) kassegitar mot slutten av konsertens siste låt.

Kommer på TV2

Et team fra TV2 med programleder Einar Tørnquist og komiker Morten Ramm i spissen har hele denne uka laget en episode til en programserie som vil gå på lufta i vinter og frem mot påske. Serien handler om lokale, særegne butikker «med sjel», utenfor de store kjedene, og plate- og instrumentbutikken Puskas er én av totalt seks butikker som vil bli presentert i serien. Selvfølgelig filmet teamet også under konserten i går.

Etter at konserten i butikken var over, hastet Puskas & Samværet bort til City Scene og gjorde en kjapp oppvarmingsjobb for Bertine Zetlitz – selvsagt med TV-teamet på slep, da også.