Spørsmålet er om avskjedigelsen var rettsstridig.

– Har sterk sak

Karlstrøm mener han har en sterk sak, men vil ikke forhåndsprosedere saken i media, selv om snart de fleste aviser og nettmedier har vært på han for å få hans versjon av avskjedigelsen.

– Detaljene sett fra min side får dere vente med, sier Karlstrøm.

Da Karlstrøm ble avskjediget ble det begrunnet i en børsmelding med at han ikke lenger hadde styrets tillit.

Styreleder Anders Onarheim i North Energy ASA, sier han synes det er feil å kommentere saken nå fordi det er en personalsak. Han vil avvente en rettssak før han sier mer.

Avskjediget og ikke oppsagt

Karlstrøm sier til Altaposten at saken mellom han og styret for North Energy ASA kunne ha vært løst på en annen måte enn ved bruk av rettsvesenet.

– Jeg synes på sett og vis at rettsvesenet blir misbrukt. Motivet til motparten min ved å kalle dette en avskjedigelse synes nokså åpenbart, sier Karlstrøm.

Sluttpakken ulike medier har operert med er rundt 5,5 millioner kroner i størrelse.

Erik Karlstrøm har ingen problemer med å innrømme at North Energy ASA ikke har lyktes. Tørre brønner og ikke drivverdige funn har blitt virkeligheten gjennom disse årene.

– Vi fikk det ikke til, men så har verdien av aksjene fortsatt å falle etter at jeg ble avskjediget, sier Karlstrøm.

Karlstrøm sier advokaten han har hyret til å føre saken for seg er optimist og mener han har en godt definert avtale.

Riktig eller uriktig?

Nå blir det opp til retten å avgjøre om styret hadde anledning til å avskjedige Karlstrøm og på den måten se bort fra alle avtaler med selskapet.

–  Når de ikke sier meg opp, men avskjediger meg slik de gjorde, mener motparten de kan se bort fra alle avtaler som gjelder pensjon, etterlønn og den klart definerte avtalen jeg har, sier Karlstrøm.

– Hva gjør du nå etter at du ble avskjediget?

– Jeg konsentrerer meg om å gjøre meg ferdig med denne saken. Når den er over, så håper jeg selvfølgelig på å få meg en ny jobb, sier han.

  • Saken er berammet til mellom 12. og 15. januar, opplyser Karlstrøm.