Samisk videregående skole var ikke i statsbudsjettet, men regjeringens støtteparti Venstre gir ikke opp.

Partiet tar nemlig nytt bygg for samisk videregående skole i Kautokeino inn i budsjettforhandlingene med Frp og Høyre.

Anton Dahl har ikke vært tilgjengelig for kommentar, men ifølge NRK Sapmi har Venstre-politikeren og styrelederen for samiske videregående og reindriftsskolen sluppet jubelen løs.

Dahl sier til NRK Sapmi at han har fått løfter fra Venstres stortingsgruppe om at de rundt 300 millioner kronene som skal til for å bygge det nye skolebygget i Kautokeino, vil bli gjenstand for diskusjonen om det endelige Statsbudsjettet.

Venstres nestleder Ola Elvestuen bekrefter over NRK at de vil ta kravet om 300 millioner kroner til den nye skolen i Kautokeino, inn i forhandlingene om budsjettet.

– Dette er et prioritert krav fra vår side, sier Elvestuen til kanalen.

Forprosjektet er ferdig

Statsbygg gjorde allerede i fjor ferdig forprosjektet for en ny skole.  Kommunikasjonssjef Hege Njaa Aschim i Statsbygg sier til avisa at de er i dialog med Kunnskapsdepartementet om et nytt oppdrag på utarbeiding av revidert forprosjekt. Harald Færgestad, som har hatt ansvar for forprosjektet, avventer hele saken.

– Det eneste jeg vet, er at det ikke ligger penger til skolebygget i forslaget til statsbudsjett. Vi har levert et forprosjekt og må avvente en tilbakemelding fra Kunnskapsdepartementet. Vi kan eventuelt justere prosjektet, mer kan jeg ikke si ennå, sier Færgestad.