Bostyrer for konkursboet etter restaurantdriften i Alfa Omega AS, advokat Håkon Helsvig sier summen ikke er helt sikker, men han anslår kravene i boet til cirka 3,4 millioner kroner. Han tar forbehold om at det fortsatt kommer krav mot selskapet, men han tror tallet er noenlunde riktig. Helsvig sier det neppe blir noe å hente til såkalt uprioriterte krav etter denne konkursen.

– Det er ikke ulovlig å gå konkurs i Norge. Når man stifter et aksjeselskap er det kun aksjekapitalen man risikerer, men dette er noe også alle kreditorer er klar over, nemlig at ansvaret for eierne begrenser seg til aksjekapitalen.

Ikke lykkes å selge

Alfa Omega AS begjærte oppbud i begynnelsen av september og skifteretten tok boet under behandling den 4. september. Før stengningen av restauranten eierne Ivar Pettersen og Kristin Jensen ut i avisa og fortalte at de må stenge, det går ikke lenger rundt for restauranten. Og at de har lenge forsøkt å selge restauranten til nye drivere.

Altaposten fikk i formiddag ikke tak i Ivar Pettersen som etter hva avisa får opplyst er på reise.

Skiftesamling mandag

Den 10. september har Brønnøysundregistrene publisert endring av styret for Alta Omega AS, der Ivar Pettersen er styreleder og hvor selskapet meldes oppløst. Leder for selskapets avviklingsstyre er samme Ivar Pettersen, mens det var Jan-Henrik Evjen som tidligere ledet Alfa Omegas styre.

Skifteretten i Alta har første skiftesamling for selskapet den 12. oktober, der «Fordringshavere innkalles til første skiftesamling til den tid og sted som angitt. Første skiftesamling skal behandle foreløpig orientering om boet, oppnevnelse av revisor, oppnevnelse av kreditorutvalg, samt andre spørsmål som måtte foreligge, herunder om vilkårene for innstilling av bobehandlingen etter § 135 foreligger.», heter det på domstolens hjemmeside.

Gjeldsbyrde

Alfa Omega AS var eid 32,5 prosent av H & T Eiendom AS, som er et selskap eid av Tore og Helene Kivijervi. Selskapet Pets Holding AS, heleid av Ivar Pettersen hadde 32,57 prosent eierandel. Tidligere daglig leder i Alfa Omega AS, Kristin Jensen eide 30 prosent, mens Alfa Omega AS hadde egne aksjer for 4,86 prosent av selskapet.

I regnskapet for 2014 for den populære restauranten går det fram at den totale gjelda i selskapet var på 4,7 millioner kroner.

Altaposten er kjent med at banken sitter på to bud på restauranten, som leide lokaler av det lokale eiendomsselskapet Hesteskoen Utleie AS, men at budene trolig ikke dekker selskapets gjeld. Hesteskoen Utleie AS eies 100 prosent av Alfa Omega AS. Huseier for restauranten, Hesteskoen Utleie AS, hadde ved regnskapet i 2014 ei total gjeld på 7 millioner kroner.