– Det er rett og slett altfor dårlig at så mange veistrekninger i Alta står mørke. I kveld kom endelig lyset i Midtbakkveien, hvor det har vært mørkt fra Alta kirke til Galgeberget siden i fjor vinter. Men fortsatt er det bekmørkt i Marienlund og langs hele Lunden og Maskinsvingen, sier Isaksen, som er nestleder i Midtbakken grendelag. Hun føyer til:

– I Lunden er det i tillegg kommet nye omsorgsboliger for unge med funksjonsnedsettelser, som skal klare seg selv. Da er det for ille at de skal måtte ferdes langs veien i stummende mørke.

Fra øst til vest

En titt på registreringsskjemaet «Gata mi» på Alta kommunes hjemmeside viser at Alta er full av strekningsbrudd og enkeltvise lysbrudd. Fra Kaiskuru i øst til Hjemmeluft i vest er det kommet inn et skred av meldinger om mørklagte veier, gangstier og områder.  Eksempelvis er det meldt om hele gatestrekninger som ligger i mørke i  Gaupeveien i Gakori, i Granåsbakken og på Thomasbakken for å nevne noen.

Mørk sykkelvei

I tillegg meldes det om strekningsbrudd og flere mørke punkter både i Talvik, Transfarelv, Tverrelvdalen og i Kviby.   En dame fra Aronnes har gjort kommunen oppmerksom på at den nye gang- og sykkelbana fra Aronnes til sentrum ligger i mørke.

– Det henger ikke på greip at man oppfordrer unger til å sykle og gå til skolen, samtidig som skoleveiene er mørklagte, kommenterer Isaksen.

Mørkt til BUL-hallen

På Thomasbakken er det mange fortvilte foreldre. En far sier dette til Altaposten:

– Det ferdes fullt av unger langs veien til og fra BUL-hallen på trening om ettermiddagene og kveldene. Jeg har meldt fra flere ganger, men det er og blir stupmørkt, hevder mannen som mener det må dreie seg om en jordingsfeil.

– Uansett må det fikses!

Mørkt i Gaupeveien

I Gaupeveien på Hjemmeluftmyra har også barn og voksne lært seg å orientere seg i mørke.

– Her er det bekmørkt hver kveld. Slik var det i fjor vinter også. Tror det er flere gater med samme problem, skriver en beboer på sms til Altaposten. I Granåsbakken er beboere kjempeglad for at Altaposten tar opp problemet. En av dem beskriver en bekmørk strekning langs gangstien fra boligfeltet til andre siden av BUL-banen.

– Det er direkte ekkelt å gå der, sier vedkommende.

– I Gaupeveien kom det lys i går kveld, kommenterer Trond Einar Uglebakken, som er sjef for driftsavdelinga i kommunen, når Altaposten snakker med han onsdag morgen.

– Handler om penger

Ingrid Isaksen mener uansett det tar for lang tid fra lysene går, til de er fikset. Hun mener dette handler om èn ting:

– Penger. Alle vet at Alta kommune ikke har råd til noen ting lenger. Når politikerne har valgt å bruke pengene på kirke og badeland, er dette resultatet, sier hun.