I en melding på Loppa kommune sine hjemmesider fremgår det at barnehagen brukes som «rasteplass for hunder». Ved en nærmere sjekk med pedagogisk leder viser det seg at problemet er omfattende. De ansatte i barnehagen i Øksfjord har nemlig sett seg lei på at folk i høst har begynt å bruke sandkassene i barnehagen som hundetoalett.

Ungene tilgriset

– Vi registrerte plutselig at ungene satt i sanda og lekte i hundeskit. De fikk hundeskit på seg. Nå har det vært flere tilfeller av lufting av hunder på barnehagens uteområde, hvor folk rett og slett lar hundene gjøre fra seg, uten å plukke opp etterlatenskapene, sier en oppgitt pedagogisk leder for Øksfjord barnehage, Iris Rydheim Hansen til avisa.

Dette altså til tross for at hundene gjør fra seg der småunger sitter og leker.

Har funnet «spor» etter mennesker

Rydheim Hansen sier det er flere som har observert folk som lufter hundene sine innenfor gjerdet og slipper dem løs for å la dem gjøre fra seg.

– Dette er en uting og vi ønsker å få slutt på dette. På sommeren har vi mer enn nok med reinen som tar seg inn på barnehageområdet, som ligger i sandkassene om natta, og både skiter og tisser i sandkassene. Vi tenkte de egentlig var nok med reinplagen, men nå har vi oppdaget hundeskit og for den saks skyld også avføring etter mennesker som har gjort sitt fornødne i sandkassa. Så dette er for å si det rett ut noe skit,sier den pedagogiske lederen til Altaposten.