Det var både fred og fordragelighet, iblandet en stor dose smil og godt humør som preget årsmøtet til Alta Frp. Årsaken må kunne antas å være brakvalget som ble gjort lokalt, der Frp ble nesten doblet i størrelse, til 20,9 prosent. Det gir tre ekstra mandater, sørger for at partiet er størst på borgerlig side – og ligger an til å få ordførerposisjonen, med mindre samarbeidet med Venstre, Høyre, Kystpartiet og Senterpartiet sprekker på oppløpssiden.

Tar ingenting for gitt

Overfor Altaposten har påtroppende ordfører Ronny Berg fremstått som ganske så sikker i sin sak hva angår holdbarheten i samarbeidet med de fire øvrige partiene. Fra årsmøtets talerstol var han mer avmålt:

– Vi får se hva som skjer etter 19. oktober, med tanke på mine verv forskjellige steder. Jeg vil være nødt til å gjøre mine vurderinger hva angår forskjellige verv – jeg har rett og slett ikke tenkt å drukne i arbeidsoppgaver, sa Berg, og siktet til at ordførerjobben vil kreve sitt.

– Men jeg gjør ingenting før klubba er banket i bordet 19. oktober.

Takket for bidraget

Både Berg, pappa og valgkampansvarlig Svein Berg og andre uttrykte stor tilfredsstillelse med årets valgkamp i Alta, under årsmøtet:

– Jeg vil takke dere alle for bidraget dere har gitt under valgkampen, det fører forhåpentligvis til at vi får ordføreren 19. oktober. Dette vil i så fall være en historisk dag, og vil være stort for oss, sa Ronny Berg fra talerstolen.