SV får en av fire heltidspolitikere i den nye «fylkesregjeringen» bestående av Ap, SV, KrF og Senterpartiet.

– Jeg har aldri hatt noen ambisjon om å være fylkesråd. Selv om stemmetallet tilsier at jeg skulle ha fylkesrådposten er det best for både meg og SV at Johnny Ingebrigtsen settes inn som fylkesråd. For egen del har både familiesituasjonen og det faktum at jeg har en viktig oppgave i Alta-politikken vært en del av vurderingen, sier Tommy Berg.

Små endringer

Det betyr at det blir små endringer i «fylkesregjeringen» som har fire heltidspolitikere på toppen. Ap gikk til forhandlingene med de øvrige partiene om at de med den klare framgangen i valgresultatet burde få uttelling i form av dette i bedret posisjonsuttelling.

– Jeg kan vel si så mye at vi ikke kommer dårligere ut enn denne perioden. Men som det største partiet blir det sånn at vi må gi mest for at alle skal føle at de får noe igjen for samarbeidet, sier Sjåstad.

Han fortsetter som fylkesordfører og Ragnhild Vassvik (Ap) blir fylkesvaraordfører. Det selv om velgerne krysset Geir Ove Bakken til nummer to og Hammerfests Tarjei Bech Jensen inn som tredjerangert av Ap-politikerne.

Alta-utvalg

Geir Ove Bakken og Alta er samtidig vinnerne i kabalen. Bakken blir heltidspolitiker  og leder for hovedutvalget for kultur, næring og samferdsel. Dette er et svært viktig hovedutvalg, ikke minst sett fra Alta side. I dette utvalget får SV nestlederen, og Altaposten har fått bekreftet i SV at Altas Tommy Berg blir Bakkens høyre hånd i utvalget.

Det er foreløpig ikke klart hvilke posisjoner Senterpartiet og KrF blir tilgodesett med, men det slås fast at det fortsatt pågår forhandlinger som føres i et godt klima. Det som er klart er at SVs Johnny Ingebreigtsen fortsetter som heltidspolitiker og leder for hovedutvalget for kompetanse.