– Uten de frivillig, blir det ikke noen festival, sier festivalgrunder Tore Grøtte.

I år går Aronnesrocken som kjent av stabelen i Alta sentrum. Det betyr at festivalen trenger flere frivillige enn normalt.

Håper på 130

Yvonne Henriksen som er frivilligansvarlig på tredje året, håper på minst 130 frivillige i år.

– I fjor hadde vi rundt 80 frivillige, men vi trenger mange flere i år.

– Hvorfor trenger dere så mange i år?

– I og med at festivalen skal skje i sentrum, forventer vi mye flere publikummere, og dette krever flere frivillige. Det blir mer folk som skal kjøpe ting i baren og kafeen, og for at folk skal slippe å stå så mye i kø, må vi lage to barer. Da trenger vi naturlig nok flere hjelpere, sier Henriksen.

– Hva trenger dere hjelp til?

– Vi trenger hjelp til det meste. Vi har behov for flere bartendere, men mest av alt har vi behov for flere trivselsvakter. Det er vakter som går rundt på området og ser til at publikum har det bra og at alt er på stell. Den jobben går stort sett ut på å prate med folk og hjelpe til når noen har behov for noe. Vi har i år livemusikk fra klokken 12 til 24 hver dag, og det krever at vi har mye folk som kan hjelpe til på området. Før og etter festivalen har vi også behov for riggehjelp, og man kan godt være under 18 år for denne jobben, sier Henriksen.

– Hvor skal man melde seg?

– På vår hjemmesiden aronnesrocken.no har vi laget en egen knapp som heter: Bli frivillig. Her kan man registrere seg og skrive hva man vil gjøre. Man kan også sende en sms til meg på telefon 91 73 22 01 eller via vår facebook-side, forklarer hun.

– Frivillige er drivkraften

Tore Grøtte som startet festivalen for 19 år siden, sier det aldri hadde blitt noe festival uten de frivillige.

– Vi kan ikke lage noen Aronnesrock uten de frivillige. Man kan ha så mange styreledere, sjefer og artister man bare vil, men uten et stort apparat med frivillige, hadde det ikke eksistert noen festival. Det er de frivillige som driver festivalen fremover og vi trenger dem sårt. Jeg håper de som er med kan si at de hadde det sinnssykt artig og uten dem så hadde vi ikke hatt livets rett, påpeker Grøtte.

– Gir tilbake til samfunnet

Kari Røkenes Nilsen og Svein Roger Paulsen har vært med som trivselsvakter i flere år. De håper på flere «kolleger».

– Det er 2. året jeg er med som trivselsvakt og det er både sosialt og artig. Bonusen er jo at du får høre masse flott musikk og prate med hyggelig mennesker, sier Nilsen.

– Også er det en bra festival, som har en veldig flott grunnidè som støtter ungdommen. Dette er vel den eneste festivalen som pløyer hele overskuddet tilbake til de unge og altasamfunnet og derfor er jeg med som frivillig på 4. året, skyter Svein Roger Paulsen inn.