I år er det 35 år siden Alta vaktservice, nåværende Trygg eiendom AS ble etablert. Samtidig er det 35 år siden DNB-bygget ble tatt i bruk, og det feires med hele to gratiskonserter utenfor førstnevnte bygg torsdag.

– Alle er positive

Den første konserten går av stabelen 11.30 og den siste klokken 15.00. Det er Norges store countrystjerne, Arne Benoni, som skal spille på «bursdagen», som fremføres på samme dato da countrylegenden Jim Reeves døde for 50 år siden i en tragisk flystyrt.

– Den tragiske flystyrten markeres over hele verden denne dagen og dette er helt klart verdens nordligste markering. Jeg ser at det meldes regn, men vi satser på godt vær. Men, hvis det mot all formodning blir skitvær, så har vi vært så vanvittig heldig å få låne Finnmarkssalen. Alle har vært utrolig positive til arrangementene og blant annet så stiller Rica hotell med stoler og bord, og Stig Anton Eliassen stiller med sceneriggen, sier Rødberg som arrangerer konsertene i samarbeid med DNB.

Håper på minst 500

Rødberg sier også at han har fått melding om at DNB har fått 250 påmeldte kunder og at dette tallet fort kan dobles.

– Slik det ser ut nå, så kommer det kanskje oppimot 500. I og med at det kommer så mange, så håper jeg bedrifter i sentrum kan låne ut sine kaffekanner denne dagen. Det er bare å merke dem med firmanavnet eller lignende, sier Rødberg.

Gleder seg til gjensyn

Arne Benoni var i Alta i mai og hadde konsert med Jim Revves sine låter og han gleder seg stort til å komme tilbake.

– Vi ønsker å takke Rødberg som har stelt i stand disse flotte arrangementene. Konserten 11.30 skal inneholde de gode låtene av countrylegenden. Konserten på ettermiddagen skal i hovedsak inneholde låter som Benoni har laget. Denne dagen blir faktisk markert over hele verde og samme kveld vet jeg at Sky Channel også skal spille en hel konsert med Reeves og det er en ære å få være med å minnes legenden. I dette programmet deltar også Arne Benoni, sier Benonis manager, Ernst Solheim Amundsen.