Stig Anton Eliassen i Alta Event hadde fått tilsagt om 90 000 kroner i støtte fra Fylkesmannen i Finnmark i forbindelse med Borealis matfestival. Men da regningen kom inn til Fylkesmannen, ble støtten redusert.

Kuttet 22 500 kroner

Eliassen skrev i kostnadsrammene blant annet at han hadde brukt 25 000 kroner i honorar til dommer Pascal, 47 680 i prosjektledelse for festkake-konkurransen, 150 000 kroner på irsk aften, og 173 750 kroner i forbindelse med årets nyskapning, inkludert planlegging og oppsummering.

Markedskommunikasjon kostet 12 271 kroner, mens rekruttering og bedriftsinnsats endte på 83 300. Konseptuering havnet på 51 850 kroner.

Totalt var utgiftene på 389 101 kroner for festivalen.

Fylkesmannen i Finnmark hadde allerede betalt ut 67 500, men kuttet de siste 22 500 kronene.

Irsk aften og Pascal-besøk

Eliassen mener imidlertid at han bør få støtte til også de utgiftene fylkesmannen avslo å betale for, både konditoren Pascals besøk og irsk aften.

Angående irsk aften, med Belfast Lads og Tom & Jerry, skriver Eliassen i sin klage at han mener dette også hører med til konseptet.

«Utstillerne satte stor pris på denne avslutningen da de både fikk tid og anledning til å snakke med publikum som hadde vært innom teltet gjennom helgen. De høstet både gode og inspirerende tilbakemeldinger fra publikum. Samtidig fikk de tid til å samtale med andre matprodusenter for utveksling av sin hverdagsutfordringer. Vi fikk klar beskjed dette måtte vi gjøre til neste år. De som serverte maten under arrangementet var en av utstillerene som hadde vært gjennom hele helga, da var meget fornøyd med at de fikk en ekstra inntekt ved å selge mat under konserten på kvelden», melder Eliassen.

Også konditoren Pascals besøk vil han ha støtte til.

«Pascal er også med i tv-programmet «Hele Norge Baker», som er et meget populært program. Dette var tydelig da teltet var smekkfullt under konkurransen. Dette var en kjempesuksess som vi kommer til å videreutvikle til neste år», skriver Eliassen, og peker på at bær fra Finnmark fylke ble brukt som råvarer i kakekonkurransen, noe som han mener ivaretar den lokale vri.