Lydfirmaet Varanger Lyd i Vadsø, som har eksistert i 20 år, flyttet har etablert sitt hovedlager til Bukta. Nå satser firmaet på å ansette flere i Alta i framtiden.

– Hvorfor satser dere mer i Alta?

– Vi ser at det skjer mer og mer aktiviteter i Alta og vestfylket fremover, og vi har sågar lenge ønsker å komme nærmere Alta og omegn som har et større marked for våre tjenester. Derfor bygger vi nå opp et lager av lyd med mer i Alta. Vi skal dog beholde litt utstyr og det administrative i Vadsø. Det er jo også flere folk i Alta og Vest-Finnmark og da må vi være tilstede der et skjer, sier daglig leder Arve Wandsvik.

  Størst i fylket

Firmaet har fem eiere som eier 20 prosent hver og fire av disse jobber i daglige driften.

– Vi er nok det største lydfirmaet i fylket og har blant annet lydansvaret for Varangerfestivalen, som er vårt største jobb hvert år. I år kjører vi lyd for blant annet Sørøyrocken og Aronnesrocken. Vi legger opp til på ha det beste utstyret til enhver tid og vi har nå også bestilt en ny stor mikser som vi håper å ha på plass til Sørøyrocken som går av stabelen til helga, sier Wandsvik.

Nylig hadde lydfirmaet ansvaret for lyden under Chrisfestivalen i Kjøllefjord og de mange gode tilbakemeldingene de har fått de siste årene, har gjort sitt til at de satser enda sterkere i vestfylket.

– I fjor gjorde vi noen omstruktureringer og nå ser det veldig bra ut fremover. Vi har gjort masse gode jobber som vi har fått flotte tilbakemeldinger på, så vi ser veldig lyst på framtiden. Vårt kjerneområdet er hele Finnmark og vi har ikke tenkt å bevege oss ut av fylket med det første, sier Wandsvik.

Ansetter flere i Alta

Firmaets prosjektleder og hovedtekniker, John Henrik Guttorm, skal også flytte til Alta for å bygge opp firmaet.

– Alta er jo en stor kulturby som har behov for våre tjenester. Ofte har folk spurt hvorfor vi ikke flytter til Alta og det gjør vi noe med nå. Vi har i mange år hatt masse jobber i Alta og nå skal vi øke våre tjenester i byen deres, som har en stort og flott musikkmiljø. Vi håper også folk tenker litt utradisjonelt fremover, vi har nemlig ikke bare lyd på programmet. Vi kan også bygge scener og plattinger som for eksempel kan brukes til bryllup, grendefester og andre arrangment. Vi har også masse utstyr til å lage store tak med mer utendørs, sier Guttorm.

Nå håper Guttorm at flyttingen resulterer i utvidelse av firmaet i tiden som kommer.

– Vårt mål er å dekke hele Finnmark med våre tjenester. Vi har flere frilansere fra Alta, som i blant jobber for oss og de skal nå også få jobbe med å serve lageret og flere produksjoner i tiden som kommer. På sikt er målet å øke staben med enda flere ansatte i Alta. Søskenebarnet mitt, Anja Graven, flyttet jo nylig familieforetaket sitt, Graveniid til Alta, da kunne jo ikke jeg være dårligere, sier Guttorm.