Lørdag er det samiske nasjonalteater Beaivvas delaktige under «Åpne Hus Miljøsirkus» sin «grønne finale». Teateret bidrar i år med blant annet skuespillerkompetanse og en helt ny forestilling som går av stabelen lørdag 14. juni klokken 16.00 i Alta kultursal, hvor de skal vise premieren på forestillingen «Jeg er Inanna».

Urgammel tekst

Teksten til stykket er  skrevet for 5 000 år siden og er en historie som ligger i forkant av Bibelen, koranen og de mytene den vestlige sivilisasjonen bygger på den dag i dag. Stykket  handler kort fortalt om myten om Inanna, som er dronning over himmelen og jorden. Hun er en gudinne som bringer brennende kjærlighet og nådeløs destruksjon til verden.

– Det er publikum i Alta som får se stykket først. Vi har ikke vist dette for noen og har generalprøven i Kautokeino dagen før vi kommer til Alta. Vi skal også vise stykket på årets Riddu Riddu-festival og vi håper etter hvert å dra på turne med stykket i vinter, sier informasjonsleder i Beaivvas, Aslak Mikal Mienna.

Glad for å være med

Det er 3. gang Beaivvas er delaktig i «Åpne Hus Miljøsirkus». Forestillingen varer i cirka 75 minutter og er gratis og passer ifølge Mienna for ungdom og oppover.

– Musikken til forestillingen er av bassisten Steinar Raknes og joikeren Inga Juuso, som begge ha mottatt spellemannsprisen. Alle er hjertelig velkommen. Det er viktig for Beaivvas å få dele vår av kompetanse med teaterinnhold under miljøuka. Vi er svært glade å få være med. Alta er et av våre kjerneområdet og da er det ekstra gledelig å få visst fram stykket først for altaværingene under årets miljøsirkus, sier Mienna.

  • Se flere bilder fra forestillingen øverst