Det er ikke bare Sivert Høyem og The Rainmakers som skal få det til å koke på Breverud 12. til 15. juni. Stig Anton Eliassen har lovet ungdomskonsert også i år. I tillegg til at han henter popbandet Cir.Cuz nordover, satser han på lokale helter. Gutta i Ekko Ekko er travelt opptatt med med Apporaching Pluto, som får spille under Buktafestivalen i juli, men før den tid skal de som boyband sjarmere Alta.

– Vi har døpt prosjektet «De unge i bluesen». Jeg synes det er viktig at vi har et tilbud til dem også, sier Eliassen. Helt siden starten har de forsøkt å mobilisere unge og familier til en formiddagskonsert.

Deilige moves

Ekko Ekko satser på fengende partymusikk til deilige moves, slik det skal være med ekte boyband.

Bandet henter ettersigende inspirasjon fra fest, kule folk, alt med wow-faktor, Alta, Hammerfest, New Kids on The Block, Backstreet Boys og hvit snø, heter det i «varselet» fra de unge.

– Gjør deg klar til å bli blown away av Nord-Norges hotteste gutter lørdag 14 juni på breverud stadion under Alta Soul & Bluesfestival, er det eplekjekke reklamen.

Digital suksess

Mats Melbye og Thomas Pedersen er karene bak Cir.Cuz. Det var via Facebook gutta fra Sarpsborg og Skien først fikk kontakt, og de har siden blitt bestekamerater og har jobbet kontinuerlig for sin store lidenskap i livet – den gode popmusikken.

Det har passert imponerende tall på  streams på Spotify og Wimp. Cir.Cuz er dessuten populære på radio og har vært mye spilt på bl.a. NRJ, NRK mP3, Voice, Radio 1 & The Beat, opplyser Eliassen. De fleste forbinder duoen med låten «Supernova».