Torsdag klinker årets altaruss til med hele to forestillinger, som går av stabelen på Folkets hus ved Komsa skole.

Åpent for alle

– Det blir forestillinger klokken 19 og 21 torsdag kveld. De er åpne for alle, men man bør helst være over 12 år – for å forstå humoren. Det koster 100 kroner pr person, sier Malin Andersen, som er en av 14 russ som er med i årets revy. Andersen forklarer at navnet på revyen har en naturlig forklaring.

Litt i siste liten

– Vi hadde faktisk skrevet alt av manus og sketsjer før jul, men så gikk tiden etter nyttår, og det er først den siste måneden vi har øvd for fullt. Derfor ble navnet «I siste liten». Men, det betyr ikke at det er hastverksarbeid. Vi er veldig fornøyde med  innholdet, som har noe for enhver smak. Vi skal by på sanger, masse sketsjer med temaer om lokal politikk, nyheter og andre lokale morsomheter. Før påske hadde vi også en lang og intensiv øvingshelg i Talvik og denne uken finpusser vi på stoffet, sier Andersen.

Hver forestilling varer rundt en time, med en liten pause hvor russen skal servere påfyll av kaffe og kaker.

Overskudd gis bort

– Lokalet har plass til rundt 180 og vi håper selvsagt på fullt hus, på hver forestilling.Vi håper både venner, familier og andre kjentfolk kommer innom torsdag kveld, håper Andersen.

Hvis det blir et økonomisk overskudd, skal russen gi pengene bort til et godt formål i Alta.

– Vi håper på overskudd, etter at leien av lokale er betalt. Hva pengene skal gå til, har vi ikke bestemt enda, men det skal garantert gå til et veldig godt formål i Alta, bedyrer Andersen.