Konserten har de kalt Funky Music og dirigenten Marit Karlsen lover en helaften i discoens og funkens tegn.

– Jeg garanterer at det kommer til å bli skikkelig stemning og høy partyfaktor når 40 damer inntar scenen i Alta Kultursal, lover Karlsen.

20 funky nummer

– Vi har hatt to øvingshelger og nå til helgen, som er vår tredje helg sammen, blir det konsert i både Alta og Hammerfest. Det har vært veldig intensivt, som gjør sitt til at hver sanger ansvarliggjøres til å lære seg sangene godt, sier Karlsen.

På konserten skal publikum få høre 20 låter med innhold fra funk– og discosjangrene.

– Noen av damene er veldig korvante, og noen erfarer faktisk sin første korkonsert, så det blir spennende. Vi skal kle oss i tidsriktige klær og det kommer garantert til å bli bra stemning, mener Karlsen, som også var dirigent for et annet damekor som har fremført de samme sangene i østfylket.

Doblet antall i Alta

I Alta og Hammerfest er det dog dobbelt så mange sangere på scenen enn det var i østfylket forrige helg.

– I Vadsø og Kirkenes var det stinn brakke. Jeg håper altaværingene kommer, for med 40 sangglade damer på scenen, kommer dette til å bli veldig bra. Det skal også bli ekstra kult å gjøre dette showet på hjemmebane. Alta kultursal med sine flotte medarbeidere kommer garantert også til å lage et flott lysshow og god lyd, sier Karlsen.

Stort prosjekt

Jonny Grimsø som er leder i Norges Korforbund i Finnmark, sier showene i Kirkenes og Vadsø ble en suksess og han regner med at de blir like bra i Alta og Hammerfest.

– Forestillingene i Kirkenes og Vadsø hadde med kvinnelige sangere fra Nesseby, Tana, Vadsø og Kirkenes. Det kommer til å bli minst like bra i vestfylket. Det var bortimot fullt på begge konsertene i øst. Det er kun damer som synger på disse showene, og ettersom Finnmark er såpass stort, så har vi måttet dele opp prosjektet med damer fra øst- og vestfylket. Showet er opprinnelig et prosjekt som pågår fra Helgeland og nordover i regi av Norges Korforbund Nord, opplyser Grimsø.

KLAR FOR DISCOFEBER: 40 sangglade damer fra Loppa, Alta, Hammerfest og Nordkapp skal fremføre låter fra 70- tallet med disco og funk på menyen. (Arkivfoto)