Elever og lærere ved Alta kulturskole har jobbet iherdig i flere måneder med å lage THOR - The Glam Rock Musical. Den blir fremført på isscenene i byparken og musikalen er et av Borealis Vinterfestivals hovedarrangementer.

Full av energi

- Borealis Vinterfestival er en flott arena hvor vi kan få vist fram vår nye musikal. Trommelærer ved kulturskolen, Dag-Jarle Nilsen og jeg trivdes godt å jobbe sammen i fjor, og vi var på ingen måte klare til å ta en pause. Vi var så full av energi etter fjorårets festival som var en suksess. Vi fortsatte derfor å samarbeide og i år skal vi presentere den første norske Glam Rock-musikalen, sier kulturskolelærer L-Jay Lunde.

Dag-Jarle Nilsen har skapt og laget musikken mens L-Jay Lunde har laget tekstene. I tillegg er hun regissør og produsent for musikalen.

16 helt nye sanger

Glam Rock-musikalen inneholder 16 originale sanger og Nilsen og Lunde håper å gi publikummet i Alta en unik mulighet til å oppleve en musikal på isscenen som handler om norrøn mytologi.

- Vi har jobbet og utviklet musikalen helt siden sommeren 2012. Musikalen blir fremført av danseelevene ved Alta kulturskole. Kostymer og dukkespill har en stor rolle i forestillingen og både jeg og elevene håper å ”Glam-rocke” Alta til himmels, forteller Nilsen.

Torsdag ble vokalen til flere av låtene lagt på av altaværingen Karl Rune Rubach og utflytta båtsfjording Jan Thore Grefstad. Karl Rune har stemmen til karakteren Loke, mens Jan Thore har stemmen til Thor.

- Karl Rune og Jan Thore er to utrolig dyktige vokalister. Jeg kunne ikke fått bedre musikere til å legge vokal på disse låtene, mener komponisten Dag-Jarle Nilsen.

Musikalen som er et samarbeid med Alta kraftlag du kan se den både fredag 8. og lørdag 9. mars i byparken, som del av Borealis Vinterfestival 2013.