STØRRE PUBLIKUM: John-Kåre Hansen, mest kjent fra jazzduoen Nest sammen med Anita Johansen, skal på turné til våren. (Foto: Rolf Edmund Lund)

STØRRE PUBLIKUM: John-Kåre Hansen, mest kjent fra jazzduoen Nest sammen med Anita Johansen, skal på turné til våren. Foto: Rolf Edmund Lund

Får turnéstipend

Jazzgitaristen John-Kåre Hansen fra Alta skal reise gjennom landsdelen med støtte fra Festspillene i Nord-Norge.

John-Kåre Hansens band JKH Northern Concept samler noen av de mest markante jazzutøverne med tilknytning til den nordlige landsdelen. JKH Northern Concept spiller melodisk og groovebasert jazz med et sterkt improvisatorisk og melodisk fokus.

- Turnéstøtten fra Festspillene og hjelp fra Nordnorsk Jazzsenter gjør det mulig for meg å presentere musikken min og bandet Northern Concept til et bredt publikum både i og utenfor landsdelen. Vi gleder oss stort til å reise rundt med en rykende fersk plate i bagasjen og spille for alle konsertgjengere som vil høre ny jazz. Jeg er svært takknemlig for anerkjennelsen og mulighetene dette gir, sier Hansen i en pressemelding.

 

Slipper ny plate

Under Festspillene i Nord-Norge i juni slipper bandet sin nye plate, der Hansen står bak komposisjonene.

Festspillene ønsker å bidra til at nye musikalske konstellasjoner i ulike sjangere kan dra på turné i landsdelen. Satsingen på JKH Northern Concept er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter, som gjennom sitt arrangørnettverk vil sørge for at bandet når ut til publikum i hele landsdelen. 

21 år gamle Tromsø-jenta Lisa Skoglund får det andre av Festspillene i Nord-Norges to turnéstipender for 2013.

 

Reiser til våren

Skoglunds musikk har rotfeste i singer-songwriter tradisjonen. Etter at hun flyttet til Oslo og møtte bandet i sitt liv har lydbildet vokst seg større og mer utfordrende - et resultat av hardt arbeid og eksperimentering med klangfarger og dynamikk. I 2012 ble sangen hennes ”Uten ord” lagt merke til og anbefalt av P3s Urørt-redaksjon.

Hun berømmes for sin særegne stemme, og for at hun er nær og personlig på scenen. Avisa Nordlys spår at hun kan bli det neste store fra Tromsø - en by som tidligere har fostret artister som Lene Marlin, Espen Lind og Anneli Drecker.

Ved hjelp av turnéstipendet skal Skoglund ut på en landsdekkende turné våren 2013. Hun blir også å se i Harstad i løpet av festspilluka i slutten av juni, i likhet med John-Kåre Hansen.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå
 

direkte

Se Alta IF 2 mot Skjervøy her

Direkte fra Finnmarkshallen kl 15.50

Se Bossekop møte Grei

Direkte fra COOP-banen kl 13.50.

Dette lovte Siv Jensen før valget

Ga garanti om sykehusutredning.

Ber om reduksjon av ørn

Marit Arnstad (Sp) legger press på klima- og miljøministeren.

– Mange ganger må man felle noen tårer

Ornitologer jubler, mens reineierne fortviler over det de mener er en ørnebestand ute av kontroll.

- Vi må se ungene våre!

- Tror vi at det å delta på flest aktiviteter er det som gjør barna lykkelige, spør fembarnspappa.

– Med stor sannsynlighet er navnet fra en Nils Baardsen

Kristian Johnsen tar for seg «Nils Børsavika» på Joahkonjárga.

– I år slår vi på stortromma

Dagny er en av flere artister som skal lage stemning når City scene fyller ti år.

Mistet lappen

Ung dame for hard på gassen på riksveien.

– Det var en flokk med mennesker

– Politi og ordfører må være med i 17. maitoget i Kautokeino.