STØRRE PUBLIKUM: John-Kåre Hansen, mest kjent fra jazzduoen Nest sammen med Anita Johansen, skal på turné til våren. (Foto: Rolf Edmund Lund)

STØRRE PUBLIKUM: John-Kåre Hansen, mest kjent fra jazzduoen Nest sammen med Anita Johansen, skal på turné til våren. Foto: Rolf Edmund Lund

Får turnéstipend

Jazzgitaristen John-Kåre Hansen fra Alta skal reise gjennom landsdelen med støtte fra Festspillene i Nord-Norge.

John-Kåre Hansens band JKH Northern Concept samler noen av de mest markante jazzutøverne med tilknytning til den nordlige landsdelen. JKH Northern Concept spiller melodisk og groovebasert jazz med et sterkt improvisatorisk og melodisk fokus.

- Turnéstøtten fra Festspillene og hjelp fra Nordnorsk Jazzsenter gjør det mulig for meg å presentere musikken min og bandet Northern Concept til et bredt publikum både i og utenfor landsdelen. Vi gleder oss stort til å reise rundt med en rykende fersk plate i bagasjen og spille for alle konsertgjengere som vil høre ny jazz. Jeg er svært takknemlig for anerkjennelsen og mulighetene dette gir, sier Hansen i en pressemelding.


Slipper ny plate

Under Festspillene i Nord-Norge i juni slipper bandet sin nye plate, der Hansen står bak komposisjonene.

Festspillene ønsker å bidra til at nye musikalske konstellasjoner i ulike sjangere kan dra på turné i landsdelen. Satsingen på JKH Northern Concept er et samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter, som gjennom sitt arrangørnettverk vil sørge for at bandet når ut til publikum i hele landsdelen. 

21 år gamle Tromsø-jenta Lisa Skoglund får det andre av Festspillene i Nord-Norges to turnéstipender for 2013.


Reiser til våren

Skoglunds musikk har rotfeste i singer-songwriter tradisjonen. Etter at hun flyttet til Oslo og møtte bandet i sitt liv har lydbildet vokst seg større og mer utfordrende - et resultat av hardt arbeid og eksperimentering med klangfarger og dynamikk. I 2012 ble sangen hennes ”Uten ord” lagt merke til og anbefalt av P3s Urørt-redaksjon.

Hun berømmes for sin særegne stemme, og for at hun er nær og personlig på scenen. Avisa Nordlys spår at hun kan bli det neste store fra Tromsø - en by som tidligere har fostret artister som Lene Marlin, Espen Lind og Anneli Drecker.

Ved hjelp av turnéstipendet skal Skoglund ut på en landsdekkende turné våren 2013. Hun blir også å se i Harstad i løpet av festspilluka i slutten av juni, i likhet med John-Kåre Hansen.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå
 

Språk

Jeg, en norskspråkling presidentkandidat

– Er jeg i det hele tatt same når jeg ikke lærer meg samisk?

ATV-kjørere ameldt

Fem tatt for ulovlig motorferdsel.

To skadet etter utforkjøring

– Ikke alvorlig skadet.

– Flott arrangement for oss med små barn

Store og små koste seg stort på Altas første takkonsert.

Oste av spilleglede 

Popbandet fra Alta hadde publikum i sin hule hånd.

fotball

Oppdatert med sitater

Ingen reprise for BUL-damene

Amazon Grimstad ble for sterke på bortebane.

– Veldig gode tilbakemeldinger

Det nye festivalområdet til Aronnesrocken slo godt an hos publikum.