Puskas med på blueslaget

Bluesveteran Bent Patey tar med seg Puskas på scenen når han kommer til Alta.
- Jeg sitter her med plata til Puskas. Det blir stor stas å ha han med på settet, sier Patey til Altaposten. Han er frontfigur og hovedpersonen i bluesbandet Pateys Pipe som kommer til Alta 7. april. Konserten de avholdt sist på Barila Pub blir av mange regnet som fjorårets musikalske høydepunkt i Alta.Bluesmann

Bent Patey regnes som en av de virkelige hedersmenn i norsk blues. Han dukket først opp i 1973 som profesjonell musiker og har vært såkalt session-musiker for en hel rekke artister. Best kjent er han likevel for sin tid i Bryggerigangen Bluesband. Sammen med resten av medlemmene i bandet har han medvirket på 100 plateinnspillinger her til lands, alt fra Jan Garbarek til Halvdan Sivertsen. Ikke så rent sjelden tar de med seg gjester på scenen, som Ole Paus og Claudia Scott. I Alta blir det Puskas, som i fjor ga ut sin plate der nettopp de blå tonene dominerer.- Vi har ikke bestemt oss for hvilke låter vi skal dra sammen, men vi skal finne noe som passer godt til vårt materiale, sier Bent til Altaposten.Helgebasert

Han er kommet godt opp i årene, men elsker å være på turne. Det er ikke like heftig som i gamle dager, men det blir noen turer rundt i landet. Alta, Skjervøy og Tromsø er de stedene som denne gangen får besøk.

- Det blir slik at man velger å spille 3-4 konserter opp mot en helg. Ikke som i gamle dager da det var fullt kjør hver dag. Jeg driver en del vekselbruk. I tillegg til å spille selv, skriver jeg en del, sier han.

Brynjar Blix på keyboard er selvfølgelig med.- For meg er Blix en aldri så liten legende. Utrolig flink, sier pianokyndige Gunnar ?Puskas? Schwaiger til Altaposten. Han gleder seg stort til å spille med gutta når de kommer til byen og synes det er en stor ære å bli spurt. Frode Larsen på bass og Rypefjord-mannen Stein Ivar Pedersen på trommer utgjør resten av mannskapet. Bandet ga ut sin forrige plate i 2009 og konsentrerer seg stort sett om eget materiale.

Les mer om samme tema
 
Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
(Foto: John Johansen)

Foto: John Johansen

Leses nå
 

– Jeg tenkte; farger, jaja. Jeg hadde faktisk tenkt å begynne å fikle med mobilen

Næringslivsgutta i Alta ble tatt på senga av fargeklatten Dagny.

Fulgte bombefly

Norske jagerfly fulgte russiske bombefly ved Tromsø.

Ser internett i det meste

Jørn Roar Pedersen øyner gull i «tingenes internett».

– Det er helt forkastelig at noen kan oppføre seg sånn. Enda voksne folk!

Tenåringsgutter sjokkerte over voksne menns oppførsel over unge jenter.

Se hva vararepresentanten sa fra talerstolen

Ingen hadde forventet innspillet fra vararepresentanten i kommunestyret.

Kaster nytt lys over Alta-aksjonen

Ny utstilling gir verdifulle perspektiver.

leder

Link til unge gründere

– Vi har mistanke om at det var en genistrek å sette et knippe kvinner til å revitalisere Finnmarkskonferansen.

– Heldigvis ville hun synge med Alta vocale

Benedicte Adrian er en av flere stjerner som skal sørge for julestemning i Alta.