Tirsdag ettermiddag slipper de seg løs på City scene, helt gratis for publikum og tilrettelagt for familien.

Store hitlåter

– Vi startet å øve for fullt til denne konsertene da skolene startet opp for to uker siden, så det har vært og kommer til være intensive dager.  Alle synes det er gøy, sier Per Andersson, som skal være dirigent for det hele. Konserten skal favne om hitlåter som har vært på diverse lister de siste tre årene.

– Kult

Det synes trommelager Troy Tangen (15) er veldig kult.

– Kult å få spille store hitlåter av kjente artister. Det meste sitter allerede som er skudd, så det kommer til å bli heftig, sier Tangen.

– Jeg håper det kommer mange, for vi øver hardt på alle låtene. Så kom på konserten, skyter kompisen Mathias Shultz Nilsen (15) inn. Han skal forøvrig spille på marimba, klokkespill og piano under konserten.

Tre solister

Blant artistene korpset skal ære med sine versjoner er Maroon 5, Ariana Grande, Selena Gomez, Rihanna og Sia.

– Vi skal spille 15 låter. Mange tror at vi bare spiller korpsmusikk, men det er faktisk ingenting som heter korpsmusikk. Vi spiller alle sjangere, og det skal denne konserten bli et soleklart bevis på, forklarer Andersson.

Gratis for alle

Artistene som skal synge låtene, er Tara-Lill Flåten Nicolaisen som de fleste kjenner fra Idol, Inger Opgård Heimen og Angelika (Kika) Podyma. De to sistnevnte er elever på musikklinja på Alta videregående skole.

– Vi har også med Einar Leinonen og Asbjørn Ruud, så det kommer til å bli trøkk. Konserten er helt gratis og passer for hele familien, store og små. Det hele starter klokken 18. tirsdag kveld. De som dog vil sponse noen kroner til korpset skal få anledning til det, underveis, for korpset trenger penger, men det er ikke et must. I tillegg så skal alle som vil få prøve de ulike instrumentene med mer etter konserter.  En en gyllen anledning til å bli i kjent med instrumenter og medlemmer, så litt rekruttering håper vi også konserten skal gi oss. Per i dag teller Alta skolekorps 15 medlemmer, og vi har plass til mange flere, sier Andersson.

Håper på 200

City scene har plass til rundt 200 publikummer til den store popkonserten som korpset har kalt «Shake it off!».

– Jeg har hørt dem på noen av øvingene og jeg er imponert over hvor flott det låter på den korte tiden de har øvd. Så dette kommer til å bli knall, sier korpsets sekretær Knut Solemdal.

Søndag skal korpset øve med solistene for første gang.

– Det betyr at vi er klare for publikum i alle aldre. Kom og hør på disse flotte ungdommene, oppfordrer Andersson.